5x Kleine keuken inspiratie: klein maar fijn

Op zoek naar kleine keuken inspiratie? De keuken is tegenwoordig een belangrijke plek in huis. Je ziet veel leefkeukens waarbij de woonkamer en de keuken samen zijn gevoegd, zodat er een eenheid bestaat in huis. Een keuken hoeft niet groot te zijn, een kleine keuken kan namelijk net zo gezellig en functioneel zijn! Lees snel verder en ontdek 5x kleine keuken inspiratie.

Ga voor lichte kleuren in jouw keuken

Een kleine keuken heeft zijn voor- en nadelen. Het is altijd fijn als een ruimte in huis zo groot mogelijk oogt, zo ook de keuken. Lichte kleuren vergroten een ruimte optisch en zijn daarom ook heel geschikt voor in jouw kleine keuken. Denk aan kleuren zoals wit, pastel, lichtgrijs of lichtbruin. Deze kleuren ogen heel fris en zijn met veel andere kleuren makkelijk te combineren.

kleine keuken inspiratie kleine keuken inspiratie

Kleine keuken inspiratie: zorg voor voldoende opbergruimte

Op zoek naar kleine keuken inspiratie? Een kleine keuken is soms lastig in te delen. Je hebt niet heel veel ruimte, maar wel veel spullen. Waar kun je deze nou kwijt?

Bij een kleine keuken is het belangrijk dat je in de hoogte werkt, zodat je meer keukenkastjes kwijt kunt en dus meer spullen. Denk bijvoorbeeld aan zweefkastjes boven het aanrecht of aan een hoge verticale kast naast de koelkast. Hiermee maak je optimaal gebruik van de ruimte in jouw keuken.

Plaats de kastjes op de hoogte dat je er nog wel goed bij kunt. Meet vooraf op welke hoogte je de opbergkasten wil hebben voordat je ze gaat plaatsen. Doe voorzichtig met het plaatsen van deze kastjes, want ze zijn vaak erg zwaar. Gebruik een grote trap of een stijger waar je de kasten op kunt leggen voordat je ze ophangt. Kijk voor een stijger bijvoorbeeld eens bij Steigervoorweinig.nl

kleine keuken inspiratie

Kleine keuken inspiratie: kies de juiste vloer

Een keuken inrichten is een leuk, maar soms ook lastig project. Je moet veel meubels en accessoires uitkiezen zoals de kasten, lades, koelkasten etc. Dit zijn allemaal belangrijke elementen voor jouw keuken. De vloer is ook heel belangrijk in jouw keuken. Ga je voor grote tegels, een betonlook, Portugese tegels of toch gewoon voor hout?

Kleine keuken inspiratie: ga voor een egale en rustige vloer. Kies bijvoorbeeld voor grote grijze tegels in jouw keuken. Door het gebruik van grote tegels oogt de keuken een stuk ruimer. Je kunt ook kiezen voor een beton- of gietvloer in de keuken. Deze vloeren hebben geen naden, hierdoor lijkt de keuken ook een stuk groter.

kleine keuken inspiratie

Achterwand keuken: de eyecatcher van jouw keuken

De achterwand van een keuken is vaak rustig en in dezelfde kleur als de rest van de keuken. Wil jij een extra touch geven aan jouw keuken? Doe dan iets origineels en gaafs met deze achterwand! Hang bijvoorbeeld verschillende lijstjes en spiegeltjes op, zodat deze wand heel persoonlijk wordt. Of ga voor mozaïek tegels, dit is altijd mooi!

In 2019 zien we de Portugese tegels steeds meer terugkomen, zowel voor op de grond als tegen de muur. Deze tegels staan ook super tof tegen de achterwand van jouw keuken!

portugese tegels

Meer keuken inspiratie?

Op zoek naar meer keuken inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Portugese tegels: van de oorsprong tot in huis!, 5x de leukste keuken inspiratie, Scandinavische keuken: een aanvulling voor iedere woning!, Tover jouw keuken om tot een industriële keuken en Keukeninspiratie: een zwarte keuken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten