Keukeninspiratie: een zwarte keuken
Woontrends Keuken inspiratie Wooninspiratie

Keukeninspiratie: een zwarte keuken

Ga je binnenkort je keuken renoveren of veranderen en denk jij aan een zwarte keuken? Hoewel we over het algemeen veel van lichte ruimtes houden, hebben donkere ruimtes juist ook wel iets. Het zorgt voor een knus en warm gevoel. We zien dan ook steeds vaker interieurs voorbij komen met een zwarte keuken. Benieuwd? We geven je hier een aantal inspirerende ideeën voor zwarte keukens!

Een zwarte keuken

Is jouw interieur erg licht, dan geeft een zwarte keuken een mooi contrast. Zwarte keukens komen in verschillende stijlen. Zo past een zwarte keuken goed in een modern, minimalistisch interieur, maar ook in een industrieel of landelijk interieur. Dan zijn er ook nog verschillende materialen voor een zwarte keuken. Ga je voor glanzend zwart, mat zwart of juist iets heel anders? Denk dan bijvoorbeeld aan een zwart marmeren keuken.

Vind je een geheel zwart keukenblok net iets té? Een zwart keukenblok is ook mooi in combinatie met een andere kleur aanrechtblad erop. Een houten, stenen of wit aanrechtblad zijn allemaal goed te combineren met een zwart keukenblok.

Denk ook aan een mooie afzuigkap voor in je zwarte keuken! Ga jij voor een strakke afzuigkap of wil jij juist iets bijzonders? Bij de industriële stijl valt de afzuigkap vaak op. Zo zie je af en toe buizen lopen of is de afzuigkap groot en zilver.

keuken met industriele afzuigkap zwarte keuken met houten accenten

De wand/vloer in de zwarte keuken

Kies je voor een zwarte keuken? Combineer dit dan met andere materialen. Denk aan een houten vloer of een wit marmeren wand. Zo wordt het geheel niet te donker, maar blijft zwart de overheersende kleur. Een nieuwe houten vloer leggen? De visgraat vloer komt steeds vaker voor en geeft een meer speelse uitstraling aan een zwarte keuken!

Vind je een zwarte keuken ‘too much’? Denk dan juist aan een zwarte wand. Zo kun je een wand zwart verven. Daarnaast zijn metrotegels nu erg hip. We zien de metrotegels steeds vaker voorkomen in de keuken. Ook in het zwart! Je kan ook zwarte elementen toevoegen zoals een mooie zwarte kraan. Deze zijn erg populair. Daarnaast is een zwarte vloer ook erg hip. Bijvoorbeeld grote tegels die (bijna) zwart zijn. Deze zijn erg goed te combineren met bijvoorbeeld een houten of witte keuken.

Keukenmaterialen in het zwart

Veel keukenmachines en keukengerei zijn in het zwart verkrijgbaar. Het is mooi als je deze op elkaar afstemt, zodat het een zwart geheel vormt.

Heb je een zwarte keuken? Ga dan juist voor keukengerei in lichtere kleuren. Bijvoorbeeld houten snijplanken en een houten fruitmand. Meer fan van een luxe stijl? Kies dan voor gouden details. Denk aan gouden kastgrepen voor de zwarte keukenkasten, een gouden kraan en gouden hanglampen.

Zet ook een paar leuke plantjes neer om je zwarte keuken er wat frisser uit te laten zien in de zomer. Ben jij een fan van kruidenplanten? Met kruidenplanten heb je niet alleen leuke groene versieringen. Je hebt meteen verse kruiden als je in je mooie nieuwe keuken gaat koken!

zwarte keuken met houten accesoires zwarte keuken met marmer blac

Stap jij over naar ‘the dark side’?

Meer keuken inspiratie opdoen?

Meer keuken inspiratie opdoen? Lees meer over de andere keukentrends van 2018!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten