Keuken inspiratie: dé keukentrends van 2018
Woontrends Keuken inspiratie Wooninspiratie Woonideeën

Keuken inspiratie: dé keukentrends van 2018

Op zoek naar keuken inspiratie? Hier delen we de keukentrends van 2018 met je! Wanneer je een nieuwe keuken uit gaat zoeken is het belangrijk dat het een keuken is waar je nog jaren mee vooruit kan. Dit betekent niet dat je keuken niet een beetje trendy mag zijn! Benieuwd of één van deze keukentrends bij jou past? Lees dan verder!

1. Monochroom

Steeds vaker zien we monochrome keukens: keukens helemaal in één kleur. Van kastjes en aanrechtblad tot de spatwand allemaal in dezelfde kleur. Vaak zijn monochrome keukens of helemaal wit of helemaal zwart. Saai? Helemaal niet! Monochrome keukens zijn juist super stylish.

2. Licht en natuurlijk

Deze keukentrend zagen we in 2017 ook al veel in keukenland: lichte keukens met natuurlijke materialen. Veel wit, licht hout en licht beton. Deze trend is tijdloos en daarom waarschijnlijk zo populair. Zo’n frisse en neutrale keuken past in ieder interieur!

Keuken inspiratie

3. Innovatieve afzuiging

De traditionele afzuigkap verdwijnt steeds meer uit het Nederlandse keuken beeld. Steeds vaker zien we bijzondere of juist onopvallende afzuigkappen. Denk aan afzuigkappen die lijken te zweven en meer lijken op een mooie design lamp dan een afzuigkap. Daarnaast zien we ook steeds vaker afzuiging die geïntegreerd is in de kookplaat.

4. Brede lades en keukenkasten

Breed, breder, breedst: het kan niet breed genoeg wanneer we het hebben over lades in de keuken! Het ziet er ten eerste heel mooi en rustig uit, maar daarnaast is het ook lekker praktisch. Deze keukentrend zien we niet snel voorbij gaan.

Inspiratie voor de keuken

5. Donkere keukens

We gaven je al een hint in de eerste keukentrend: donkere keukens zijn hip! Zwart, antraciet en lava zwart zijn de kleuren die we veel gaan zien in 2018. Geef toe, zo’n donkere keuken oogt ook wel heel chique en stijlvol. Vooral wanneer je het combineert met goudkleurige accessoires.

6. De woonkeuken

Onze keuken wordt steeds meer een verlenging van de woonkamer. We willen uitgebreid koken en tafelen en genieten van onze keuken samen met vrienden en familie. Elementen die hier goed bij passen zijn een mooi kookeiland met barkrukken en genoeg ruimte voor een grote eettafel met comfortabele stoelen. Daarnaast mogen gezellige accessoires niet ontbreken voor een sfeervolle ruimte!

Woonkeuken inspiratie

Meer keuken inspiratie?

Wil je nog meer keuken inspiratie? Bekijk dan eens de super strakke witte keuken van Jan! Of neem een kijkje op onze Pinterest pagina vol keuken inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten