Tover jouw keuken om tot een industriële keuken

Een industriële keuken is tegenwoordig erg populair. Deze stijl heeft een gezellige en stoere uitstraling en is niet meer weg te denken uit het interieur! Een industriële keuken is modern en kenmerkt zich door de robuuste uitstraling en de industriële materialen zoals staal en beton. Door deze ruwe uitstraling aan de keuken maakt het dus ook helemaal niet uit als je wat krasjes ziet, of als er een stukje muur maar deels is geverfd! Lees hieronder hoe je jouw keuken kunt omtoveren tot een industriële keuken!

De basis van een industriële keuken

De kleur van de muren, het keukenblad en de vloer zijn de basiselementen voor een echte industriële keuken. Begin altijd met de kleur op de muur. Hier kun je namelijk alles op afstemmen.

Kies voor donkere muren!

Kies een donkere kleur voor op de muur. Denk aan legergroen of diep-donkerblauw. Dit zijn hele sprekende en krachtige kleuren en passen helemaal bij de veel gebruikte materialen hout, staal, steen en leer! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor donkergrijze of zwarte muren, dit is ook altijd goed!

Keukenblad

Het soort keukenblad is ook bepalend voor de uitstraling van jouw industriële keuken. Een betonnen keukenblad past helemaal binnen de industriële woonstijl. Het heeft een robuuste maar toch sfeervolle uitstraling. Kies voor een basiskleur zoals grijs, antraciet, bruin of zwart.

Houd je meer van houten elementen in een keuken? Ga voor een houten keukenblad! Hout met een grove nerf geeft ook een stoere uitstraling aan jouw industriële keuken!

industriële keuken industriële keuken

Voor wie echt wil uitpakken

Wil jij echt helemaal uitpakken met jouw industriële keuken? Verander dan de hele vloer! Een betonvloer past helemaal binnen een industriële keuken en is ook nog eens super hip. Je kunt er ook voor kiezen om grijzen- of mozaïek tegels neer te leggen. Hiermee creëer je ook een hele stoere sfeer.

Stalen elementen: een must have voor een industriële keuken!

Stalen elementen zijn onmisbaar in een industriële keuken. Hang allereerst een grote stalen lamp boven het keukenblad. Dit is echt een eyecatcher in jouw keuken!

Ga voor een roestvrij stalen kraan. Dit combineert erg goed met een betonnen/houten keukenblad. Wanneer je houten keukenkastjes hebt kun je ervoor kiezen om er stalen handvatten tegenaan te zetten. Dit is super stoer en past helemaal in een industriële keuken!

industriële keuken industriële keuken

Accessoires: maak één geheel van jouw keuken!

Bij een industriële stijl worden er niet veel accessoires gebruikt. De strakke en robuuste uitstraling zijn juist heel kenmerkend voor deze woonstijl. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen accessoires kunt gebruiken, in tegendeel zelfs!

Kies voor accessoires die helemaal in de stijl van jouw industriële keuken passen. Leg bijvoorbeeld een houten borrelplankje neer. Dit staat super leuk en past helemaal in het geheel. Daarnaast kun je wat metalen kookgerei aan de muur hangen. Dit is super praktisch en oogt heel industrieel.

Een klein plantje past ook altijd in de keuken. Ga voor een kleine cactus of gebruik een plant die je ook kunt gebruiken tijdens het koken. Denk aan een basilicumplantje. Dit is decoratief en praktisch!

industriële keuken

De keuken en eetkamer in één!

Koken en eten horen bij elkaar. Hoe gaaf is het om je keuken en eetkamer te combineren? Je kunt dit op verschillende manieren doen!

Heb je bijvoorbeeld een kookeiland? Zet er stoere metalen krukken omheen! Dit geeft een hele industriële look. Je kunt er ook voor kiezen om de eettafel als verlengde van je keuken te zetten. Een houten tafelblad met stalen onderstel past helemaal bij de keuken! Verrijk de eetkamertafel met mooie leren stoelen. Kijk bijvoorbeeld voor leren eetkamerstoelen bij Robuustetafels.nl!

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk ook eens de artikelen: de leukste woonkamer inspiratie voor deze winter of 4 soorten behang voor een industrieel interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten