4 soorten behang voor een industrieel interieur
Industrieel interieur

4 soorten behang voor een industrieel interieur

De basis voor een industrieel interieur begint bij de muren van de woning. Een industriële uitstraling krijg je snel en eenvoudig met onafgewerkte muren. Maar wij begrijpen dat niet iedereen woont in een oud fabriekspand. Hoe zorg je dat de afgewerkte muren toch een industriële look krijgen? Je hebt verschillende oplossingen: verf, betonstuc of behang. In dit artikel bespreken we 4 soorten behang die bijdragen aan een industrieel interieur.

Industrieel interieur: Behangtrends

Een industrieel interieur creëren door middel van behang? Ja, dat kan zeker! Er zijn verschillende soorten behang te verkrijgen die de industriële look geven aan de woonkamer, slaapkamer of studeerkamer. Denk aan een donker behang met of zonder patroon of aan grijstinten. Bekijk de volgende soorten behang voor een impressie en laat je inspireren voor een industriële uitstraling!

1. Stenen muur

Het meest voorkomende behang voor een industriële look is het behang met een steenpatroon. Hiermee kun je de fabriekspanden perfect nabootsen. Een stenen muur is heel divers. Dit geldt ook voor het behang. Van rode bakstenen tot aan grove kasteelmuren. Er bestaan vele verschillende stenen en patronen voor het behang. Denk ook aan de kleur!

industrieel interieur

2. Houtpatroon

Sloophout of steigerhout zie je steeds vaker terug bij de meubels. Waarom dan ook niet op je muur? Stem de muren af op het interieur en maak de kamer compleet. Het behang is heel divers. Er bestaat behang met een laminaat patroon, grote blokken hout en grof houtpatroon! De keuze is aan jou!

3. Vintage tegels

Dit behang heeft een vintage uitstraling en bestaat in allerlei patronen met donkere of lichte kleuren. Zo ook met grijze vintage tegels. Het behang heeft wat weg van een stenen of betonnen muur. Ideaal dus voor een mooie uitstraling in de woonruimte. Als je van retro houdt, dan kies je voor dit behang!

4. Betonbehang

Tot slot kun je kiezen voor betonbehang voor de muren. Een betonnen vloer giet je niet zo snel in je woning, maar betonbehang is gemakkelijk aan te brengen. Met dit soort behang verander je eenvoudig de uitstraling van de kamer. Wij houden van de donkere kleuren van het behang, maar ook lichte kleuren betonbehang zijn geschikt voor deze stijl!

betonlook behang