Verbouwen van een oude fabrieksruimte: zo behoud je zoveel mogelijk industriële elementen
Industrieel interieur Woonstijlen Wooninspiratie

Verbouwen van een oude fabrieksruimte: zo behoud je zoveel mogelijk industriële elementen

Wellicht heb je er bewust voor gekozen om van een oude fabrieksruimte je nieuwe stek te maken. In dat geval is het zeer fijn als je zo veel mogelijk elementen daarvan kan behouden, al spreekt het ook voor zich dat je ook streeft naar een gezelligheid. Gelukkig zijn er meerdere manieren om (met de nodige creativiteit) beide te combineren tot je droominterieur. Nood aan inspiratie? Dat vind je hier. 

Blootgestelde bakstenen en ruwe muren

Eén van de kenmerken van industriële ruimtes is de aanwezigheid van bakstenen muren. Heb je het geluk om deze te hebben? Speel ze dan uit als troef in plaats van ze te verwijderen. Ze dragen bij tot een industriële esthetiek en creëren een ruwe uitstraling. Je kan er ook altijd voor kiezen om ze bij te bouwen voor een extra industrieel accent. 

Metaalaccenten en meubilair

Integreer metaalaccenten in je interieur om de industriële uitstraling te versterken. Denk aan metalen stoelen, tafels of lampen. Roestvrij staal, ijzer en aluminium zijn populaire keuzes. Kies daarnaast voor meubelstukken met een robuuste, onafgewerkte look. Metalen rekken en open kasten zijn ideale toevoegingen die zowel functioneel als decoratief zijn.

Industriële verlichting

Verlichting is een cruciaal element in het creëren van de juiste sfeer. Kies voor industriële lampen met een vintage of minimalistisch ontwerp. Hang bijvoorbeeld een set van metalen hanglampen boven de eettafel of plaats een industriële vloerlamp in de hoek van de woonkamer. De combinatie van metaal en heldere gloeilampen geeft een authentiek gevoel.

Hergebruik van Industriële Materialen

Een geweldige manier om de industriële uitstraling te behouden, is simpelweg door de fabrieksmaterialen te hergebruiken. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van gerecyclede houten planken voor boekenplanken of een salontafel. Daarnaast kunnen vintage fabriekslampen, oude deuren of industriële schakelaars ook dienen als opvallende accenten in je interieur. Door te kiezen voor hergebruik, voeg je niet alleen karakter toe, maar draag je ook bij aan duurzaam wonen.

Functionele opslag met industriële kasten

Industriële kasten zijn niet alleen praktisch voor opslag, maar voegen ook een vleugje ruwe charme toe aan je interieur. Kies voor metalen kasten met opvallende handgrepen en scharnieren. Deze kunnen dienen als opslagruimte in de keuken, woonkamer of slaapkamer. Combineer ze met houten elementen om een gebalanceerd contrast te creëren tussen ruw en warm. Oude meterkasten kunnen niet functioneren als opslag, ze dragen wel bij tot de look die je voor ogen hebt. 

Grijstinten en neutrale kleuren

Industriële interieurs kenmerken zich vaak door een kleurenpalet van grijstinten en neutrale kleuren. Gebruik grijze tinten op muren, vloeren en meubels om een samenhangende stoere esthetiek te behouden. Combineer dit met accenten van wit, zwart en bruin om een evenwichtig geheel te creëren. Voeg kleur toe met accessoires zoals kussens, tapijten of kunstwerken.

Op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk hier meer blogs voor industrieel interieur inspiratie!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten