Keuken met barretje: ideaal voor de vrijmibo
Wonen Keuken inspiratie Wooninspiratie

Keuken met barretje: ideaal voor de vrijmibo

We zien het tegenwoordig steeds vaker, een keuken met barretje. Vroeger waren de ruimtes in huis veel meer gescheiden dan nu. Zo zie je in oudere huizen dat de keuken vaak nog in een aparte ruimte zit, met een muur/duur ertussen. Bij nieuwbouwhuizen is dit echter niet meer het geval. We zien steeds meer leefkeukens waarbij de keuken, eetkamer en woonkamer meer met elkaar in verbinding staan. De ruimtes zijn open en je hebt meer contact met elkaar in huis. Bij deze beweging zien we ook een toffe trend die wij echt heel leuk vinden: een barretje in de keuken. Wil jij ook graag zo’n bar in de keuken? Lees dan snel verder en doe keuken inspiratie op!

Een leefkeuken

Een leefkeuken met barretje heeft een paar kenmerken:

- Open verbinding met de rest van het huis

- Ruimtelijk

- Barkrukken of stoelen

Een keuken met barretje ziet er niet alleen super gezellig uit, het is ook superleuk. ‘s Ochtends gezellig in de keuken ontbijten en ‘s avonds kletsend het eten bereiden. Een barretje in de keuken geeft net wat meer sfeer aan de ruimte, en dat is precies wat we willen.

Naast alle voordelen van een open keuken is er natuurlijk ook een nadeel. Zodra er rommel in de keuken staat blijf je dit zien. Vroeger kon je de deur achter je dichttrekken en de dag erna je troep opruimen, je zag er immers toch niets meer van. Dat is nu niet meer het geval. Dus als je niet tegen troep kan, moet je de rommel dezelfde avond nog opruimen.

keuken met barretje

Eetkamer en keuken in één

Ben jij helemaal weg van een keuken met barretje? Voeg dan je keuken en eetkamer samen. Verleng je keuken in de lengte of breedte met een tafel waarin je gezellig met vrienden of familie kunt eten. Zo kun je tijdens het koken al gezellig met elkaar kletsen!

keuken met barretje

Keuken met barretje = de perfecte plek voor een borrel

Maak jouw keuken helemaal af met een aantal gave elementen die je niet snel terugziet. Denk bijvoorbeeld aan een ijsblokjesmachine en aan een wijnkast in de keuken. Zo krijgt jouw keuken een luxe upgrade wat er heel professioneel, chique en super gaaf uit ziet. Dat wil toch iedereen?

Een keuken met barretje is niet alleen een pluspunt voor je huis, je hebt er ook veel plezier van. Ben jij bijvoorbeeld altijd blij als je op vrijdag mag beginnen met de vrijdagmiddagborrel? Nodig je collega’s, vrienden of familie uit bij jou thuis. Zet wat flessen wijn en bier klaar en maak wat lekkere hapjes. Zet een aantal barkrukken neer en het feestje kan beginnen!

keuken met barretje

Meer keuken ideeën?

Ben je op zoek naar meer keuken ideeën? Neem gerust eens een kijkje tussen de artikelen: Keuken ideeën: 3 verschillende woonstijlen, Keuken inspiratie: trends en ideeën en 7x keuken achterwand inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten