Eetkamertafel ideeën: 4x verschillende soorten tafels
Wonen Wooninspiratie Inrichting Woonideeën

Eetkamertafel ideeën: 4x verschillende soorten tafels

Ben jij op zoek naar een nieuwe eetkamertafel, maar weet je nog niet precies wat voor een? Er zijn veel verschillende soorten eetkamertafels. Je hebt allerlei verschillende modellen, materialen, kleuren en groottes. Bij sommige winkels kun je bijvoorbeeld je eigen eetkamertafel zelf samenstellen, hoe gaaf is dat?

We kennen allemaal de standaard eetkamertafel: een rechthoekige, houten tafel met 4 poten. Deze tafel is nog altijd erg populair en dat is niet voor niets: hij is gewoon super tijdloos! Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook andere eetkamertafels te vinden zoals een ronde-, ovale- of design eetkamertafel. Lees snel verder en doe wooninspiratie op voor een toffe eetkamertafel!

Eetkamertafel: standaard, maar altijd goed

Zoals we net al zagen is de standaard eetkamertafel altijd een succes. Hiermee speel je hoe dan ook op safe, want deze tafel past echt bij ieder interieur. Je kunt er ook voor kiezen om de rechthoekige tafel iets meer pit te geven. Kies bijvoorbeeld voor een tafel met een stalen onderstel en een houten blad. Dit ziet er super gaaf uit!

rechthoekige eetkamertafel

Design eetkamertafel

Houd jij van een strakke inrichting en van een modern interieur? Laat dit dan terugkomen in jouw eetkamer. Ga voor een designer eetkamertafel, of natuurlijk gewoon voor een look-a-like. Denk bijvoorbeeld aan een hele strakke zwarte tafel of juist voor een tafel met een organisch onderstel.

design tafel

Grote gezinstafel

Hebben jullie een groot gezin of vinden jullie het heerlijk om visite te ontvangen? Dan is een grote eetkamertafel misschien wel iets voor jullie. De meeste eetkamertafels bieden voldoende ruimte voor 4-6 personen. Aan een grote eetkamertafel kun je maar liefst 8-10 personen kwijt.

Vind je het leuk om een grote eetkamertafel te hebben, maar benut je niet altijd zoveel plekken? Zet dan 2 stoelen aan de kop van de tafel, die je ook weer gemakkelijk weg kunt halen.

grote eetkamertafel

Ronde eetkamertafel

Op zoek naar een nieuwe eetkamertafel? Ga dan voor een ronde tafel! Een ronde tafel geeft veel sfeer aan een ruimte en is ook erg geschikt voor in een kleine woning. Ronde tafels heb je in veel verschillende afmetingen (diameters). Je hebt al ronde tafels waar je vanaf 3 personen aan kunt zitten.

Een ronde tafel ziet alleen heel gezellig uit, het is ook heel gezellig. Aan een ronde tafel kun je namelijk iedereen gezellig aankijken en met iedereen kletsen.

ronde tafel

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan gerust eens een kijkje tussen de artikelen: Zolderkamer inrichten | interieur ideeën, Eetkamer inrichten: doe inspiratie op voor de gaafste meubels, Een kleine woonkamer inrichten: 3 tips en Zwart interieur: wat kun je ermee?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten