Eetkamer inrichten: doe inspiratie op voor de gaafste meubels
Interieur Wonen Wooninspiratie Woonideeën

Eetkamer inrichten: doe inspiratie op voor de gaafste meubels

Ga jij jouw eetkamer inrichten? De eetkamer is in veel huizen een centrale plek in huis waar het gezin veel bijeen komt. ‘s Ochtends opstarten met een kopje koffie, ‘s middags een worstenbroodje en ‘s avonds gezellig met de familie eten. De eetkamer bestaat uit een aantal basisonderdelen: een tafel, eetkamerstoelen, lampen en accessoires. Maar welke eetkamerstoelen passen nou bij jouw huis en wat voor tafel kies je? Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste inspiratie voor jouw eetkamer. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Eetkamerstoelen in alle soorten, kleuren en materialen

Eetkamerstoelen zijn er in tallozen modellen, kleuren en materialen. Je kunt kiezen voor één soort eetkamerstoel, maar je kunt ook meerdere modellen en kleuren met elkaar combineren. Zorg er hierbij wel voor dat de rest van de kamer rustig blijft, anders wordt het erg druk.

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe eetkamerstoelen zijn er twee belangrijke punten waar je op moet letten: stabiliteit en zitcomfort. Stabiliteit is belangrijk om rechtop te kunnen zitten aan de eetkamertafel, wanneer je aan het eten bent. Daarnaast is comfort ook belangrijk. Het is fijn als je een langere tijd fijn op de stoelen kunt zitten. Zo blijf je sneller gezellig natafelen.

eetkamer inrichten eetkamer inrichten

Eetkamertafel: simpel, uniek of design?

Ga jij een eetkamer inrichten? Ga dan voor een mooie, unieke tafel. De eetkamertafel is al snel een eyecatcher in de eetkamer, omdat dit een van de grootste meubels is in deze ruimte. Zorg er daarom voor dat de tafel extra veel aandacht krijgt. Dit kun je doen door een gave tafel neer te zetten, maar je kunt de tafel ook decoreren met de leukste woonaccessoires. Zet bijvoorbeeld een schaal op tafel met vaasjes, bloemen, kaarsen en seizoensgerichte producten.

Op het gebied van eetkamertafels is er ook veel keus. Je hebt de klassieke houten tafels, maar ook stalen, marmeren en stenen tafels. De combinatie van verschillende materialen in de eetkamertafel zien we ook nog steeds veel terug, denk bijvoorbeeld aan een tafel met een stalen frame en een houten blad. Je kunt ook kiezen voor design meubels. Design eettafels hebben vaak een subtiele vormgeving. Dit past bijvoorbeeld helemaal in een Scandinavisch of modern interieur.

eetkamer stoelen eetkamer tafel

Eetkamer inrichten: ga voor wanddecoratie!

Een eetkamer inrichten kan soms best lastig zijn. Hoe combineer je nou de juiste eetkamerstoelen met een tafel, een kast, lampen en de kleuren op de muren? Je kunt iets heel gaafs doen in de eetkamer, zonder dat je daarvoor nieuwe of unieke meubels voor moet uitzoeken. Word jij al nieuwsgierig?

Ga voor wanddecoratie! Decoreer de muur achter de eetkamertafel en creëer een sfeervolle uitstraling in jouw eetkamer. Hang bijvoorbeeld een collage op van verschillende fotolijstjes en schilderijtjes. Je kunt ook kiezen voor een gaaf behang. Ga voor een print met bijvoorbeeld bloemen, dieren, figuurtjes, fruitsoorten, eetgerei etc. Zo krijgt jouw eetkamer de extra touch die de ruimte nodig heeft.

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Scandinavisch interieur: 5x originele woonideeën, 5x interieur ideeën: ontdek ze nu bij Woonblog, Zomerse slaapkamer ideeën: licht en kleurrijk en Industriële woonkamer inspiratie voor jouw huis

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten