Modern interieur: strak & stijlvol wonen

Op zoek naar wooninspiratie voor een modern interieur? Een modern interieur kenmerkt zich door haar strakke lijnen en simpele kleuren. De moderne woonstijl brengt veel rust met zich mee en past dan ook helemaal bij jou als je na een drukke dag thuis wilt relaxen. Je kunt deze woonstijl toepassen in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Kortom: overal waar jij wilt! Lees snel verder en ontdek alles over een modern interieur.

De kenmerken van een modern interieur

Een modern interieur staat bekend om haar strakke en stijlvolle uitstraling. De kleuren wit, grijs en zwart zijn de basis van de moderne woonstijl. De combinatie van deze kleuren zorgt voor veel rust. Creëer open ruimtes in jouw woning, zodat er een grote leefruimte ontstaat in huis. Voeg bijvoorbeeld de woonkamer en keuken samen. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en voor veel rust. Verf de muren in een lichte kleur, zoals wit. Kies voor een strakke vloer zoals een betonvloer, gietvloer of ga voor keramische tegels. Ga voor een grijze vloer, dit kleurt mooi bij de lichte muren en geeft de juiste uitstraling aan jouw moderne interieur.

modern wonen modern wonen

Modern interieur: de woonkamer

Maak gebruik van de ruimte in jouw woonkamer. Deel de woonkamer breed in waardoor de kamer ruimtelijk oogt. Kies daarom voor grote en strakke meubels, zoals een grote bank en een groot tv meubel. Je kunt ervoor kiezen om hier kleinere meubels aan toe te voegen zoals een kleine bijzettafel.

modern interieur

Om een ruimtelijk gevoel te creëren in jouw woonkamer is het belangrijk dat er veel lichtinval is. Laat zoveel mogelijk zonlicht naar binnen komen, dit geeft een hele frisse look aan jouw interieur. ‘s Avonds kun je licht creëren door spotjes op te hangen. Spotjes zijn heel minimalistisch maar zorgen voor veel licht. Kijk voor verschillende soorten lampen eens bij Budgetlight.be.

Een modern interieur is strak en rustig. Kies daarom voor inbouwkasten. Hierin kun je allerlei spullen zoals boeken opbergen, maar oogt het toch rustig in de woonkamer. Ga voor een witte inbouwkast, dit past mooi bij de witte muren.

Een moderne keuken

In een modern interieur zijn de ruimtes groot en open. Voeg daarom jouw keuken en woonkamer samen en creëer een leefkeuken. Trek de moderne woonstijl door in jouw keuken zodat er echt een geheel ontstaat. Kies voor een witte, grijze of zwarte keuken en combineer deze kleuren met elkaar. Ga voor strakke kastjes met simpele handvatten. Een mooi betonnen blad en een strakke koelkast passen ook helemaal binnen het geheel.

modern interieur

moderne keuken

Een moderne slaapkamer

Ben jij helemaal weg van een modern interieur? Tover dan jouw slaapkamer om tot een moderne slaapkamer! De slaapkamer is dé plek in huis waar je even helemaal tot rust kunt komen. En hoe fijn is het als dat kan in een mooie en stijlvolle kamer?

Ga voor een strak bed en vierkante nachtkastjes. Kies voor een witte kledingkast die past bij de rest van de kamer. Laat overdag genoeg zonlicht binnenkomen zodat de slaapkamer er fris uitziet. Hang transparante en verduisterende gordijnen op zodat je jezelf ‘s avonds juist weer kunt terugtrekken.

moderne slaapkamer

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 6x grijze slaapkamer ideeën: doe inspiratie op!, Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019, 5x kledingkast ideeën: kies de mooiste kast voor jouw slaapkamer! en 10x slaapkamer ideeën: ontdek wat bij jou past!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten