Wooninspiratie: Klassieke elementen in een modern interieur
Woonstijlen Wooninspiratie Woonideeën

Wooninspiratie: Klassieke elementen in een modern interieur

Wooninspiratie nodig om stijlen te mixen en matchen? In de moderne stijl zien we veel strakke lijnen en veel wit en zwart. De klassieke en vintage stijlen bestaan juist uit meer kleur, krullen en andere vormen . Dit maakt de klassieke stijl perfect voor een warmere uitstraling in je interieur.

Combineer je strakke, moderne interieur dus met klassieke elementen om het geheel een warme uitstraling te geven! Benieuwd hoe? Lees snel verder.

Klassieke meubels in een modern interieur

Klassieke meubels zijn op allerlei manieren en in iedere ruimte van het moderne interieur mooi te verwerken. Bijvoorbeeld een mooi klassiek bad op gouden pootjes in een verder strakke witte badkamer.

Wanneer je denkt aan een klassieke touch aan de eetkamer, denk dan aan kloostertafels. Een kloostertafel past perfect in een landelijk of industrieel interieur. Denk daarnaast ook aan klassieke stoelen voor aan een moderne tafel. Bijvoorbeeld velvet stoelen met gekrulde poten.

Ben je op zoek naar vintage wooninspiratie voor in de woonkamer? Fluwelen fauteuils zien we tegenwoordig steeds vaker in het interieur. Denk aan een mooie roze fluwelen stoel in een verder wit met grijs interieur. Of een vintage fauteuil met krullende poten.

Wooninspiratie voor klassieke accessoires

Niet alleen met klassieke meubels, maar ook met klassieke accessoires kan een modern interieur mooi worden aangekleed. We zien tegenwoordig veel accessoires met invloeden uit de Victoriaanse tijd. Deze invloeden zien we terug in gekrulde tafel- of stoelpoten, bloemenprints en luxe materialen zoals fluweel en goud.

Er zijn een aantal klassieke accessoires die erg goed staan in een modern interieur. Zoals spiegels met gekrulde gouden of zilveren randen, oude potten en kandelaars. Daarnaast zien we tegenwoordig veel schilderijen met bloemen, zoals in de Victoriaanse tijd.

Wanden in klassieke stijl

Benieuwd naar wooninspiratie voor klassieke elementen aan de wanden en het plafond? Zoals we eerder noemden kun je gaan voor een kroonluchters aan het plafond of een bloemen schilderij voor aan de muur. Bloemenprints kun je ook laten terugkomen door bloemenbehang. Bijvoorbeeld een groot bloemen canvas met zwarte achtergrond.

Ken je daarnaast de klassieke muren en plafonds in een herenhuis? De sierlijsten die daarin terugkomen zorgen voor een subtiel klassiek element. Perfect voor in een modern interieur én vooral in combinatie met een kroonluchter!

Genoeg wooninspiratie opgedaan om klassieke elementen toe te voegen je interieur? Wij zijn benieuwd!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten