Wooninspiratie: de eetkamer gezellig inrichten
Wooninspiratie Woonruimtes Woonkamer inspiratie

Wooninspiratie: de eetkamer gezellig inrichten

Wooninspiratie nodig voor de eetkamer? Het familiediner is een moment op de dag waarbij iedereen gezellig samenkomt. Het is daarom belangrijk dat de ruimte zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Hier geven we je een aantal tips en ideeën om de eetkamer gezellig in te richten!

Moderne eetkamer

Fan van een moderne eetkamer? Ga dan voor een minimalistische stijl. Denk hierbij aan een strakke zwarte, witte of houten eetkamertafel. Een strakke, minimalistische eetkamer maak je gezelliger door bijvoorbeeld sfeervolle verlichting toe te voegen. Zo is verlichting met dimfunctie erg handig voor boven de eettafel. Als je gezellig samen een bordspel doet, is feller licht wel fijn. Maar tijdens het diner is er niet zoveel licht nodig of is het gezelliger om gedimd licht aan te vullen met kaarslicht.

Kies daarnaast voor een mooi kunstwerk voor aan de muur of een leuk tafelstuk voor op de eettafel. Dit soort aanvullingen zorgen voor meer sfeer in een ruimte.

moderne eetkamer

Industriële eetkamer

Denk je dat een stoere eetkamer minder gezellig is? Nee hoor! De robuuste, industriële look kan ook heel gezellig zijn. Je vindt deze stijl tegenwoordig dan ook vaak terug in gezellige, hippe eettentjes. Kenmerkend voor deze stijl zijn op verschillende hoogte hangende gloeilampen boven de eetkamertafel. Daarnaast zien we ook vaak hangende lampen met metalen lampenkappen. Het is het mooist wanneer er hier twee of meer van naast elkaar hangen.

Vergeet niet om hout te verwerken in je industriële eetkamer! Hout in je interieur zorgt voor een gezellige en toch stoere sfeer. Bijvoorbeeld een houten tafelblad, met houten of metalen poten. Een laatste tip voor gezelligheid in een stoere eetkamer is een kleed op de vloer. Bijvoorbeeld een koeienvel of een andere dierenvacht. Een klein dierenvacht zoals een schapenvel is ook leuk voor over de eetkamerstoelen.

Eclectische eetkamer

Hou je van mixen en matchen? In een eclectische eetkamer komen verschillende stijlen en vormen samen. Bijvoorbeeld door de eetkamertafel te matchen met verschillende eetkamerstoelen. Een houten met metalen eetkamertafel in een industriële stijl met houten, leren, metalen en plastic eetkamerstoelen bij elkaar.

Heb je een lange eetkamertafel? Dan kun je er met deze stijl voor kiezen om aan één kant een bank te zetten met kussentjes in verschillende kleuren en patronen. Aan de andere kant een paar dezelfde of juist verschillende stoelen. Het matchen van verschillende stijlen, zoals industrieel met retro en klassiek zie je ook vaak in hippe koffietentjes. Perfect voor een intieme en gezellige sfeer, zelfs in een grotere ruimte!

Eclectische eetkamer

Wooninspiratie voor een lichte eetkamer

Een licht interieur geeft een zachte en warme uitstraling. De scandinavische stijl is hier een goed voorbeeld van. Met veel licht hout en witte accenten, is dit de perfecte manier om voor gezelligheid te zorgen in je eetkamer.

Heb je een eetkamer met veel wit? Combineer dit met warme aspecten, om het gezelliger te maken. Door meer kleuren en patronen toe te voegen zorg je voor meer warmte en sfeer!

Denk hierbij bijvoorbeeld aan donkere eetkamerstoelen, zoals bordeaux rode, velvet eetkamerstoelen. En ga voor goud kleurige lampen of een leuk perzisch kleed.

lichte eetkamerWelke woonideeën passen het beste in jouw eetkamer? Je vindt deze ideeën en meer terug op Goossens Wonen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten