5x interieur ideeën: ontdek ze nu bij Woonblog

Op zoek naar interieur ideeën voor jouw woning? Er zijn tegenwoordig veel woonideeën en woontrends te vinden. Woonblog heeft een aantal opvallende interieur ideeën voor jou op een rijtje gezet, die je in ieder huis kunt toepassen. Van retro meubels tot gave kleuren voor op de muur. Lees snel verder en ontdek 5x opvallende interieur ideeën.

Mix & match

Mix en match verschillende interieur ideeën met elkaar. De perfectie in het interieur kan in grote of kleine elementen zitten. Wanneer je een basis kleurenpalet hebt in huis is het leuk om hier een aantal opvallende details aan toe te voegen. Laat deze details een aantal keer terugkomen in de ruimte, waardoor er een eenheid ontstaat in jouw interieur. Leg bijvoorbeeld een groen kussen op de bank en laat deze kleur groen terugkomen in een schilderij of in een vaasje op de tafel.

Interieur ideeën: ga voor kleur op de muur

Uit je comfortzone komen is erg spannend en doen we niet snel. Op persoonlijk gebied niet, maar ook niet op het gebied van interieur ideeën. Als je dit wel doet, kan dit juist een extra kracht geven aan jouw woning. Begin bijvoorbeeld door de muur in de woonkamer een andere kleur te geven. Denk aan petrol, donkergroen, bordeaux rood of zeeblauw. Dit zijn hele warme kleuren die jouw interieur een enorme boost kunnen geven.

interieur ideeën

Retro stijl

Interieur ideeën: de retro woonstijl is weer helemaal terug! We zagen net al de wanden in de kleur rood en donkergroen, en dit doet ons denken aan de retro stijl. De typische retro stoel past namelijk helemaal bij deze kleuren! Hoe gaaf is dat?

Interieur ideeën: L of U banken

Zijn jullie met een groot gezin thuis of krijg je vaak visite over de vloer? Ga dan voor een grote L of U bank in de woonkamer. Deze banken bieden voldoende zitruimte voor meerdere personen. Het gezellige aan deze banken is dat je elkaar kunt aankijken als je op dezelfde bank zit.

Zet een mooie salontafel in het midden waar je hapjes en drankjes op kunt neerzetten. Veel interieur ideeën richten zich op de details. Je kunt je woonkamer opvrolijken door een grote bos bloemen op de salontafel te zetten, hier wordt iedereen toch altijd blij van?

interieur ideeën

Interieur ideeën: een opvallend item

Wil jij rustige interieur ideeën? Denk aan een landelijk en Scandinavisch interieur. Zachte kleuren zoals wit, bruin, grijs, beige en mosgroen zijn veelvoorkomend in het huis. Tijd om daar eens wat kleur aan toe te voegen, want kleurgebruik staat centraal in de woontrends voor 2019!

Je kunt met een of twee kleuraccenten al veel doen in jouw interieur. Zet bijvoorbeeld een fel oranje of blauwe stoel neer, dit geeft een hele stoere touch aan jouw woonkamer.

interieur ideeën

Een mooi dressoir

Interieur ideeën: ga voor een uniek dressoir in huis. Een dressoir kan een echte eyecatcher zijn in jouw woning. Zet de kast bijvoorbeeld neer in de hal bij binnenkomst. Je kunt er verschillende woonaccessoires op plaatsen zoals bloemen, fotolijstjes of een vaasje. Hang een grote spiegel boven het dressoir, dit ziet er heel mooi uit.

dressoir

Meer interieur ideeën?

Op zoek naar meer interieur ideeën? Neem eens een kijkje tussen de artikelen: Industriële woonkamer inspiratie voor jouw huis, Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin!, Slaapkamer inspiratie: 5x een kleurrijke slaapkamer en Betonlook badkamer: doe inspiratie op!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten