Wat zijn de woontrends van 2019?

Het is tijd om ons weer te verdiepen in de nieuwe woontrends van 2019! Wij hebben op de vtwonen&design beurs een hoop wooninspiratie opgedaan. Wat kunnen we verwachten qua interieur, kleuren en materialen? Wat zijn de woontrends die blijven, wat zijn de nieuwe woontrends en welke kleuren gaan we terugzien? Laat je inspireren!

Woontrend 1: Contrast versterkt je interieur

De afgelopen jaren was er veel aandacht voor minimalistische woontrends. Deze woontrends gingen vaak gepaard met zachte en natuurlijke kleuren. In 2018 kwam er al iets meer kleur in het interieur door de trend ‘color blocking’. We zien deze trend weer terug in ons interieur. Dit komt tot uiting door tegenpolen in het interieur te creëren. Het mooiste is om voor kleuren te kiezen die het tegenovergestelde zijn van elkaar!

Woontrend 2019: contrast versterkt je interieur

Woontrend 2: Muurbekleding, maak het zo gek als je zelf wilt!

Bekleed de hele muur! In 2019 zien we de trend om een hele wand te behangen met één print. Wees creatief, kom uit je comfort zone en kies een print die bij jou past. Er zijn een heleboel soorten, kleuren en patronen behang.

Kies voor een vrolijk behang met bloemen of voor behang met een opvallende dierenprint. Van gezichten tot vogels in een boom: je kunt het zo gek niet bedenken! Vind je behang met een print te druk en ben je op zoek naar iets anders unieks? Bekleed een wand met leer bijvoorbeeld! Kijk hier voor wanddecoratie van Muurmode. Voor welke gave print ga jij?

Woontrend voor volgend jaar 2019 wandbekledingWoontrend voor volgend jaar 2019 wandbekleding bond

Woontrend 2019: muurbekleding, maak het zo gek als je zelf wilt!

Woontrend 3: Terug naar de natuur

Eén van de woontrends in 2019: de natuur als belangrijkste inspiratiebron voor ons interieur. Deze trend zien we al langere tijd terug in onze woning. Natuurlijke materialen en planten zorgen voor verbinding met de natuur en je creëert hiermee rust in huis. In het digitale tijdperk waarin we leven is het belangrijk om een connectie met de natuur te behouden!

In 2019 zien we dus ook weer genoeg planten in huis. In de woonkamer, slaapkamer en zelfs in de badkamer! Hier vind je 7 planten perfect voor de badkamer.

Trend terug naar de natuurde natuur als belangrijkste inspiratiebron

Woontrend 2019: terug naar de natuur

Woontrend 4: Velvet en velours zijn nog helemaal hot

Velvet is nog steeds helemaal hot in 2019! Denk aan velvet stoelen, banken en kussenslopen. Fluweel is een warme zachte stof gemaakt van diepe kleuren als geel, oud roze, groen of bloemenprint! Wij zijn verliefd op velvet en velours!

velvet en velours zijn nog helemaal hot Woontrend 2019 velvet en velours

Woontrend 5: Duurzaamheid staat centraal

We worden steeds bewuster van het milieu en duurzaamheid blijft belangrijk in ons interieur. We leven steeds duurzamer en dat zien we terug in ons energieverbruik. We hebben onze halogeenlampen ingeruild voor LED verlichting. Huizen worden beter geïsoleerd en we zien steeds meer zonnepanelen op de daken verschijnen! En wat denk je van de klik-aan-klik-uit systemen?

Welke trends zien we op het gebied van vloeren in 2019?

De visgraat vloer is weer terug van weggeweest. Deze klassieker ga je weer terugzien in verschillende ruimtes in het interieur. Van woonkamer, badkamer tot slaapkamer. De visgraat vloer staat bekend om haar klassieke maar ook trendy patroon. Deze woontrend is in verschillende kleuren toe te passen.

Nog meer goed nieuws: de visgraat vloer hoeft niet meer duur te zijn! Er zijn pvc stroken die betaalbaar, sterk en slijtvast zijn. Ben jij ook helemaal weg van het visgraat patroon? Pas het ook toe in je badkamer! Dit geeft een heel luxueus en sfeervol effect.

Visgraad wand woontrend 2019 Visgraad vloer woontrend van 2019

Flexa kleur van het jaar 2019: Spiced Honey

We sluiten de woontrends van 2019 af met de Flexa kleur van het jaar 2019. De opvolger van de trendkleur van 2018, Heart Wood, is Spiced Honey. Deze warme amberkleurige tint is gekozen om een sfeer van positiviteit en optimisme te brengen - een verlangen om ‘het licht binnen te laten’. Er zijn maar liefst vier kleurpaletten gemaakt waar de kleur Spiced Honey mooi mee gecombineerd kan worden.

Flexa kleur van het jaar 2019: Spiced Honey

Op de hoogte blijven van de woontrends van 2019?

Op zoek naar meer woontrends? Bekijk deze ook eens: Kleurinspiratie: prachtig petrol.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten