Deze blauwe tint met een beetje groen laat ons hart sneller kloppen, petrol mag komende herfst niet ontbreken in je interieur. De kleur werd door kleureninstituut Pantone tot één van de herfstkleuren van 2017 uitgeroepen (onder een iets andere naam 'schaded spruce', maar dat mag de pret niet drukken). Wij geven je vandaag een heleboel wooninspiratie met deze prachtige rijke blauwe kleur petrol.

Combineert goed met...

Petrol combineert goed met zowel warme als koele kleuren. Het combineert bijvoorbeeld perfect met groen. Denk bijvoorbeeld aan smaragdgroen. De combinatie petrol en smaragdgroen past perfect in een botanisch interieur. Creëer bijvoorbeeld een zwoele slaapkamer met deze kleurencombinatie. Daarnaast combineert petrol prachtig met warm oker geel en goud. Maar ook met neutralere kleuren zoals cognac, taupe, zachte aardetinten en grijs.

Ook de andere kleuren die tot herfstkleuren van 2017 zijn uitgeroepen door Pantone combineren goed met 'Shaded Spruce' a.k.a. petrol. Wat dacht je van het zachtroze 'Ballet Slipper' of de meer warme rood en oranje tinten zoals 'Grenadine', 'Tawny Port' en 'Autumn Maple'.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @neogeorgiancountryhouse op 21 Okt 2019 om 6:45 (PDT)

Petrol accessoires

Laten we klein beginnen met petrol accessoires. Wat dacht je van petrol kussens, vaasjes of kandelaren? Misschien een leuke lamp of een mooie print voor aan de muur met petrol? Je vindt hier onder wooninspiratie voor petrol woonaccessoires.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mallorca Interior & Homes (@mallorcahomes) op 6 Jun 2019 om 5:39 (PDT)

Petrol meubels

Iets gewaagder misschien zijn petrol meubels. Maar hoe tof is een mooie petrol fauteuil of bank? Past perfect bij de laatste woontrends. Een gave retro velours fauteuil in petrol is de perfecte eyecatcher voor je interieur.

Lees hier meer over de woontrend retro!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hanna - Asunto del Sol (@hannasuntodelsol) op 26 Okt 2019 om 12:17 (PDT)

Petrol verf

De kleur 'Puur Eiland' van Flexa is een goede wanneer je een muurtje petrol wil in je huis. Ook Histor heeft een aantal mooie verftinten in de collectie die deze kleur vertegenwoordigen, kijk bijvoorbeeld eens naar 'Reünie', 'Signaal' of 'Podium'. Natuurlijk kunnen ze bij de verfwinkel of bouwmarkt ook de kleur voor je 'op maat maken'. En wie zegt dat je het bij een muur moet houden? Ga zelf aan de slag en knap je oude meubels op en geef ze een nieuw kleurtje. Maak van je oude buffetkast de eyecatcher van je interieur door 'm in de kleur petrol te lakken!

Lees hier hoe je zelf aan de slag gaat met het opknappen van meubels

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cooper Colours (@coopercolours) op 24 Jun 2019 om 1:42 (PDT)

Op zoek naar meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem gerust eens een kijkje tussen de artikelen: 4x favoriete woonstijlen en woontrends, Een nieuwe bank voor in huis?! 4x Tips en ideeën, 4x Woonkamer verlichting | Shine bright en Eetkamertafel ideeën: 4x verschillende soorten tafels

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten