Een nieuwe bank voor in huis?! 4x Tips en ideeën
Interieur Wonen Woonkamer inspiratie Wooninspiratie

Een nieuwe bank voor in huis?! 4x Tips en ideeën

Op zoek naar een nieuwe bank voor in de woonkamer? Er zijn talloze soorten banken voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan een twee- of driezitsbank, een grote plofbank, hoekbank of juist aan een strakke bank. Naast alle verschillende banken heb je ook nog eens een hoop verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. En om het nóg iets moeilijker te maken: ook nog veel kleuren! De perfecte bank zoeken kan best lastig zijn. Doe daarom voldoende woonkamer inspiratie op en ontdek wat jij mooi vind. Wij hebben 5x bank ideeën op een rijtje gezet. Kijk je mee?

Twee- of driezitsbank?

Allereerst is het belangrijk dat je over een aantal factoren nadenkt. Hoe groot mag de bank bijvoorbeeld zijn? Heb je voldoende ruimte voor een grote hoekbank of juist niet? Meet allereerst dus de ruimte op en kijk waar je de bank wil plaatsen, zo kun je voor jezelf al een schatting maken van hoe groot de bank mag zijn.

Wanneer je een kleine woonkamer hebt, ga je al snel voor een wat kleinere bank. Ga voor jezelf na of je graag een twee- of driezitsbank zou willen hebben in jouw woonkamer. Dit is natuurlijk of afhankelijk van het aantal personen waarmee je in huis woont!

woonkamer bank zitbank

Bankstel in een Scandinavisch interieur

Op zoek naar een nieuwe bank voor in jouw woonkamer? Het is belangrijk dat jouw nieuwe bank lekker zit en voldoende comfort biedt. Daarnaast is het ook fijn als de bank bij de rest van jouw interieur past. Heb jij bijvoorbeeld een moderne woonstijl? Ga dan voor een strakke bank met rechte lijnen. Moderne banken lijken vaak statisch en stug, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Ga daarom in jouw zoektocht op verschillende banken zitten en liggen om een feeling te krijgen van de bank.

Heb jij een Scandinavisch interieur? Ga dan voor een grijze, stoffen bank met een paar kussens erop. De kleur grijs past mooi bij de rest van de woonstijl. Je kunt kiezen voor een simplistische bank, of juist voor een lekkere plofbank.

Scandinavisch interieur bank

Velvet bank: hip en trendy

Een nieuwe bank uitzoeken kan best lastig zijn. Doe daarom voldoende wooninspiraite op en ontdek wat jij leuk vindt. Blader door woonbladen en bezoek verschillende woonwinkels. Vind jij het leuk om de laatste woontrends op de voet te volgen? Dan ben je vast al verschillende velvet banken tegengekomen. Een velvet bank geeft veel sfeer aan de ruimte en is heerlijk zacht. Gaaf toch?

bank velvet

Een hoekbank

De hoekbank is in Nederland erg populair en dat is niet voor niets. Een hoekbank is functioneel en heel comfortabel. Je kunt er met meerdere mensen lekker in zitten en elkaar aankijken. Een hoekbank heb je in veel verschillende soorten, kleuren, materialen en formaten. Je kunt kiezen voor een kleinere hoekbank of juist voor een hele grote. Als je helemaal weg bent van een hoekbank en de ruimte hebt in huis, kun je ook eens kijken naar een U-bank. Een U-bank is nog groter en gezelliger.

hoekbank

hoekbank

Op zoek naar meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen onderstaande artikelen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten