Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin!
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie Voortuin ideeën

Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin!

Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste voortuin ideeën. Tijd om de voortuin weer eens aan te pakken. Iedere seizoensopening vergt wat aanpassingen aan de tuin, en dat vinden wij heel leuk. Vaak wordt de aandacht gelegd op de achtertuin, omdat je hier veel tijd doorbrengt tijdens de zomerse dagen. Het is echter ook belangrijk dat jouw voortuin er hip en gezellig uitziet, hier loop je tenslotte iedere dag doorheen! Wij hebben daarom 5x leuke voortuin ideeën voor jou op een rijtje gezet, kijk je mee?

Voortuin ideeën: ga voor een mooie boom/struik

De voortuin is vaak niet erg groot, maar heeft wel een belangrijke functie: namelijk de loop naar je woning. Dit looppad moet dus allereerst gelegd/ingetekend worden zodat je precies weet welke ruimte je over hebt voor planten, decoraties etc.

Een mooie boom of struik doet het altijd goed in de voortuin. Dit is vrij simpel en het ziet er gezellig uit, wat wil je nog meer? Ga bijvoorbeeld voor een leilinde, esdoorn, smaragd of vlinderstruik, hiermee zit je altijd goed!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ????? ★ (@nadjasoest) op 16 Apr 2019 om 5:16 (PDT)

Wij zijn dit jaar helemaal weg van de kersenbloesem. De zachte, roze kleur van deze boom in combinatie met de verfijnde bloemetjes vinden we echt te gek! De kersenbloesem is een boom die verder niets nodig heeft qua decoraties, want dit is al een eyecatcher op zich.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door clacam (@clacam) op 19 Mrt 2019 om 11:03 (PDT)

Plantenbakken en grind

Voortuin ideeën: ga voor plantenbakken op grind. Plantenbakken kennen we allemaal en heb je in veel soorten, kleuren en maten. De plantenbak in combinatie met grind is vooral in een kleine voortuin een mooie optie. Deze nemen namelijk niet veel plaats in beslag.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Industrial Interior (@nms_interior) op 14 Apr 2019 om 10:59 (PDT)

Voortuin ideeën: hoge plantenbakken

De standaard vierkante plantenbakken kennen we allemaal. Plantenbakken zijn altijd goed en passen in iedere tuin. Ben jij gek op plantenbakken maar wil je toch eens iets anders in jouw voortuin? Ga dan voor hoge plantenbakken! Deze bakken zijn echt super hip, en zien er heel mooi uit. De hoge plantenbakken zijn niet zo breed, waardoor je veel ruimte kunt overhouden in je voortuin. Ideaal toch?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door C H A R I S (@interiorbycharis) op 31 Mrt 2019 om 5:14 (PDT)

Voortuin ideeën: ga voor kleur!

Een van de hipste voortuin ideeën voor dit jaar: heel veel kleur! Felle kleuren zoals roze, geel, oranje, groen en blauw het maakt zo gek niet uit. Kies en combineer allerlei kleuren en plaats deze samen in jouw voortuin. Je kunt denken: wordt dat geen rommeltje? Nee totaal niet, het ziet er juist heel zomers en gezellig uit!

Ga bijvoorbeeld voor hoge tulpen. Deze zijn te vinden in veel kleuren en zijn typisch Nederlands, hoe leuk is dat?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mamavan3jml (@mamavan3jml) op 1 Apr 2019 om 7:07 (PDT)

Decoreer jouw voortuin

De voortuin is vaak een vergeten plek rondom het huis. Er wordt wel aandacht aan besteed, maar dit kan nog net iets meer zodat jouw voortuin een gezellige plaats is waar je graag doorheen loopt. Decoreer jouw tuin daarom met de leukste accessoires. Zo geef je jouw voortuin net die extra touch!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door C H A R I S (@interiorbycharis) op 29 Mrt 2019 om 2:44 (PDT)

Meer voortuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën voor jouw voortuin? Neem eens een kijkje tussen de artikelen: Tuinideeën: 4x inspiratie voor jouw zomerse tuin, 5 tuin ideeën voor de lente, Voortuin ideeën: 5x tips en inspiratie en 6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten