5 tuin ideeën voor de lente
Tuinideeën Seizoenen

5 tuin ideeën voor de lente

De lente komt er aan, hoog tijd om tuin ideeën op te doen! Zodra de zon weer begint te schijnen en de temperatuur een beetje omhoog kruipt krijgen wij al last van lentekriebels. Wij geven je in dit artikel 5 tips waarmee je je tuin helemaal klaar maakt voor de lente. We geven je ook alvast een beetje inspiratie voor de zomer zodat jij straks optimaal kunt genieten van het tuinseizoen.

1. Opruimen en schoonmaken

Natuurlijk begint het tuinseizoen met opruimen en schoonmaken. Misschien niet het leukste klusje, maar wel fijn om fris het voorjaar in te gaan. Verwijder groene aanslag van de tegels en veeg alle oude bladeren en takken bij elkaar. Misschien is de schutting wel aan vervanging toe? Of is verdient het tuinhuisje een opknapbeurt? Perfecte klusjes voor in de lente! Het is ook tijd om de tuinmeubels weer te voorschijn te halen. Voorzie ze van een onderhoudsbeurt en maak ze schoon met een sopje.

2. Lente bloemen en planten

Is je tuin opgeruimd? Tijd om de boel een beetje op te fleuren met gezellige lente bloemen. Breng eens een bezoekje aan het tuincentrum voor tuin ideeën en sla daar een portie instant gezelligheid in. Vul potten en manden met viooltjes, narcissen, hyacinten en andere bloemen die het overleven in de nog frisse lentenachten.

lente tuin

3. Begin met je moestuin

Het begin van de lente is de perfecte tijd om te starten met je moestuin! Maart (en begin april) zijn de ideale maanden om zelf aan de slag te gaan met zaaien. En wat is er nou leuker dan (samen met je kids) tomatenplantjes te kweken? Of start een eigen kruidentuintje met basilicum, peterselie, munt en tijm. Je vindt hier een handig stappenplan voor het zaaien van je eigen groenten.

4. Doe tuin ideeën op voor de zomer

Daarnaast is de lente de perfecte tijd om tuin ideeën en tuin inspiratie op te doen voor de zomer. Wanneer we de laatste nachtvorst hebben gehad is het namelijk tijd om eenjarige planten te planten. Dit is meestal na 20 mei. Je kunt nu dus alvast bedenken welke bloemen je graag in je zomer ziet in jouw tuintje. Ga je voor potten gevuld met vrolijke petunia's? Mei is ook de perfecte tijd om nieuwe vaste planten aan te schaffen! En niet winterharde vaste planten naar buiten te doen. Ga je voor heerlijk geurende lavendel? Kies je voor de prachtige Afrikaanse lelie? Of houd je meer van de rijkbloeiende dahlia? Bloemen zijn de mooiste sfeermakers voor je tuin.

5. Bohemian tuin ideeën

Natuurlijk kunnen een paar tuin ideeën voor de aankleding van je tuin niet ontbreken. Want ook zonder bloemen en planten kun je het gezellig maken in je tuin. Een trend die we deze zomer veel gaan zien is de bohemian tuin. Tuinkussens met rijke prints, plastic vloerkleedjes, lantaarns, snoeren met lampjes en lampionnen passen perfect bij deze tuin trend. Creëer gezellige loungehoekjes in je tuin om de bohemian sfeer helemaal door te voeren! Ga alvast shoppen voor leuke tuinaccessoires zodat je in de zomer optimaal kunt genieten van een sfeervolle tuin.

lente tuin lounge

Nog meer tuin ideeën?

Op zoek naar nog meer tuin ideeën? Kijk dan eens verder tussen onze andere artikelen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten