Maak je balkon zomerklaar met deze 4 tips!
Woontrends Tuinideeën Balkon ideeën

Maak je balkon zomerklaar met deze 4 tips!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je balkon klaar te maken voor lange, zonnige dagen en heerlijke avonden buiten. Met een paar toevoegingen maak je van je balkon een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten. Hier zijn enkele tips om je balkon zomerklaar te maken:

balkon met planten

1. Balkonplanten: Groen moet je doen!

Maak je balkon levendig met kleurrijke planten. Kies voor een fleurige soort balkonplant zoals petunia's. Door groene planten in hangende manden en bloembakken te hangen, lijkt je balkon groter. Heb je nog extra ruimte? Maak dan je eigen moestuintje met keukenkruiden, zoals basilicum en peterselie. Vergeet niet regelmatig water te geven, zodat ze de hele zomer gezond en gelukkig blijven.

2. Hangend Balkontafeltje

Heb je een klein balkon? Dan is een klein hangend tafeltje dat je over de reling van je balkon hangt een geweldige oplossing. Dit compacte meubelstuk biedt een handige plek om je kopje koffie neer te zetten terwijl je geniet van de ochtendzon. Kies kleine stoelen of een bankje dat er bij past en voilá- je hebt toch een borrel-, eet- en loungeruimte op je kleine balkon!

balkon met lampen

3. Tuinaccessoires

Voeg de laatste hand aan je balkon toe met een aantal woonaccessoires die je buitenruimte compleet maken. Denk aan sfeervolle buitenverlichting zoals lichtslingers om je balkon 's avonds te verlichten en een gezellige sfeer te creëren. Voeg kussens en dekens toe aan je buitenmeubilair voor extra comfort en stijl. Oranje, geel en roze zijn deze zomer weer helemaal in! 

kussens voor balkon

4. Een zonnescherm 

Af en toe toch even uit te zon? Vergeet dan niet om een parasol of zonnescherm aan te schaffen. Hiermee creëer je niet alleen wat schaduw op je balkon tijdens de warme zomerdagen, maar ook een gezellige uitstraling. Kies een kleurrijk exemplaar dat past bij je balkoninrichting en geniet van wat verkoeling wanneer de zon hoog aan de hemel staat.

Op zoek naar meer inspiratie voor je balkon of tuin? Bekijk hier al onze blogs voor meer balkoninspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten