3 creatieve tips voor het snel verbeteren van je tuin of terras
Achtertuin ideeën Tuinideeën

3 creatieve tips voor het snel verbeteren van je tuin of terras

Heb je een leuke buitenplek waar je al een tijdje iets leuks van wil maken? Je bent niet de enige. Een terras of tuin naar wens indelen heeft wat inzicht nodig. Als je niet zeker weet waar je moet starten en toch al snel wil genieten van je buitenplek, kunnen deze drie tips je in ieder geval verder helpen. Laat de lentekriebels voor je spreken en voor je het weet drink je op zonnige ochtenden je koffietje lekker buiten.

mos wand

Maak er een groene oase van

Heb je een tuin met een heg? Dan kun je je tuin al snel verbeteren door een natuurlijke en weelderige uitstraling te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een kunsthaag. Een kunsthaag kan de perfecte oplossing bieden, zonder dat je er veel onderhoud aan hebt. Ze zijn ook nog eens eenvoudig te installeren en je hebt er lang plezier van. Het is echt zo gepiept. Heb je een terras? Ook hier kan een groene toevoeging al snel helpen om een fijne buiten ervaring na te bootsen. Voor een terras kun je bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van een mos wand. Deze matten zijn ongeveer 50 x 50 centimeter. Op deze manier voeg je gemakkelijk wat betovering toe aan je buitenruimte en blijft de mos wand het hele jaar door groen.   

bloempotten zelf verven

Geef normale bloempotten een speelse uitstraling met verf

Planten en een mos wand voegen natuurlijk al heel wat toe aan je buitenruimte, maar een goedkope en effectieve manier is om de bloempotten een kleurtje te geven. Zoek op het internet en sociale media een aantal patronen om te schilderen en haal die oude verfspullen uit de kast. Zo kun je bepalen welke kleuren je wil gebruiken en wat voor sfeer je neer wil zetten. Tegenwoordig is het trendy om je niet meer in te houden met kleuren, dus voel je vooral vrij om je creativiteit de vrije loop te laten. Zo heb je ook nog eens een lekker middagje en kun je vrienden of familie uitnodigen om er een gezellige middag van te maken.

projector in tuin

Van je ochtend koffietje in de zon naar s’ avonds een buitenbioscoop

Je zal al wel denken, een buitenbioscoop? Ja zeker, tegenwoordig bestaan er allerlei handige gadgets waarmee jij, ook een gemiddeld terras, een buitenbioscoop kan creëren. Een projector hoeft niet duur te zijn en kun je al vanaf ongeveer 25 euro vinden. Daarnaast kun je gemakkelijk een wit vel papier of doek ophangen waar je film op geprojecteerd kan worden. Zo transformeer je met een laag budget je tuin of terras tot een betoverende openlucht bioscoop. Zorg alleen nog voor comfortabele stoelen met fijne kussens en dekens voor een gezellige sfeer en de film kan beginnen. Wil je het echt romantisch maken? Verlicht de ruimte met sfeervolle lantaarns voor een echt betoverende sfeer.


Op zoek naar meer inspiratie voor je tuin of balkon? Bekijk al onze tuinideeën hier!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten