Tuinideeën: 4x inspiratie voor jouw zomerse tuin
Wonen Tuinideeën DIY Inrichting

Tuinideeën: 4x inspiratie voor jouw zomerse tuin

Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste tuinideeën voor dit jaar. Haal de stoelen, kussens, konijnen en accessoires maar weer naar buiten want we krijgen fantastisch weer deze zomer. Het is tijd om de tuin onder handen te nemen en daarvoor hebben wij een aantal hele leuke tuinideeën. Sommige ken je misschien al wel, maar zijn nog steeds superleuk, maar we hebben ook wat nieuwe toffe dingen! Lees snel verder en doe inspiratie op voor de leukste tuinideeën.

Moderne tuin: strak, rustig en gezellig

De moderne tuin zagen we vorig jaar al steeds vaker terugkomen tussen alle trends, maar dit jaar is hij onmisbaar. De moderne tuin kenmerkt zich door haar strakke lijnen, rustige en toch gezellige uitstraling. De combinatie van een houten vlonder met aansluitend grind, past in iedere tuin.

Plaats een grote loungebank op de vlonder, zet een grote buitenhaard neer en jouw tuin is klaar voor alle zomerse avonden!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Modern Landscaper ? (@the.modern.landscaper) op 23 Jan 2019 om 12:42 (PST)

Tuinideeën: DIY accessoires

Voor deze tuinideeën duiken we de garage in, of gaan we langs de kringloop, op zoek naar bruikbare spullen voor de leukste tuinaccessoires. En het leuke is…. Deze accessoires gaan we zelf maken! Je kunt het zo gek niet bedenken: van zelfgemaakte lampen, tafels, stoelen of plantenbakken. Laat jouw creatieve geest los gaan en geef jouw tuin een persoonlijke touch.

Voor de meeste DIY projecten heb je goed gereedschap nodig, dit is essentieel voor een mooi eindresultaat. Kijk bijvoorbeeld eens bij Makita gereedschap.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ↠?? mαrgσ ッ (@home.mb) op 7 Apr 2019 om 11:35 (PDT)

Decoreer de muur

Ben jij op zoek naar de leukste tuinideeën? In de tuin is er vaak een grote, saaie muur/schutting. Je kunt ervoor kiezen om deze te laten begroeien met planten, zoals klimop, wat erg mooi is. Je kunt er ook voor kiezen om er een gaaf doek of schilderij tegenaan te hangen. Een aantal jaar geleden zagen we dit vaak gebeuren met foto’s van vakanties. Dit is een beetje passé. Het is wel super gaaf om een groot canvas op te hangen met een tekst die het gezin symboliseert. Of ga voor een leuke tekst die bij jou past. Zo wordt de kale muur gedekt door een eyecatcher en krijgt jouw tuin een persoonlijke touch.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joyce ? Interiorblogger (@joyce_wiggers) op 7 Apr 2019 om 9:15 (PDT)

Tuinideeën: de veranda

De veranda is al jaren erg populair en staat wederom op ons lijstje van leukste tuinideeën. Een veranda in de tuin is heel functioneel en gezellig. Het voordeel van de veranda is dat je deze helemaal kunt inrichten naar jouw wensen, zonder hierbij rekening te houden met het weer. De spullen staan toch droog!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op 7 Apr 2019 om 6:18 (PDT)

Meer tuinideeën?

Ben je op zoek naar meer tuinideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 5 tuin ideeën voor de lente, Voortuin ideeën: 5x tips en inspiratie, 6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof en 17 moderne tuin ideeën

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten