17 moderne tuin ideeën
Tuinideeën

17 moderne tuin ideeën

Met de groeiende welvaart wordt er ook steeds meer uitgegeven aan een mooie tuin. Strakke, moderne tuinen met de nieuwste tuinmeubels, gadgets en accessoires komen steeds vaker voor. Benieuwd hoe je de tuin strak en modern kunt inrichten? Laat je hier inspireren door de laatste trends en moderne tuin ideeën.

De trends in moderne tuinen zijn vierkante en rechthoekige vormen, beton, hout en wit. Deze zul je in de volgende ideeën ook veel terug zien.

1. Houten vlonders

Vlonders zorgen voor een gezellige plek in de tuin waar je een leuke tuinset kunt neerzetten. Een houten vlonder zorgt niet alleen voor een leuke afscheiding in de tuin, maar ook vooral voor wat meer gezelligheid.

Houten vlonder moderne tuin

2. Moderne tuin ideeën voor lounge sets

Grote lounge sets zijn nu erg hip. Zo kan je gezellig met een grote groep in de tuin borrelen. Kies voor verlichting bij je tuinset voor gezelligheid en wat meer zicht voor in het donker. Een overdekking is bijvoorbeeld erg handig om droog te blijven!

Loungebank moderne tuin

3. Gezellige zithoek

Een zithoek gemaakt van beton, hout of steen is ideaal. Plaats er in de zomer kussens op en je bent klaar om gezellig in de tuin te zitten!

4. Plekje voor de ligbedden

Heerlijk zonnen of relaxen in de tuin? Maak een speciale plek voor ligbedden. Denk ook hierbij aan een houten vlonder of anders een opstapje. Een verhoging zorgt ervoor dat je lekker lang van de zon blijft genieten.

5. Vierkanten plantenbakken

In een strakke, moderne tuin zien we vaak vierkante plantenbakken. Deze zijn vaak grijs of wit.

6. Strakke tuin ideeën voor planten

Een rij planten zorgt voor een leuke afscheiding en groen in de tuin. Zo kun je er een afscheiding mee maken tussen een grasveld en een pad of simpelweg toevoegen als een plantenperk, maar dan midden in de tuin!

Afscheiding moderne tuin

7. Japanse tuin

In moderne tuinen worden steeds vaker elementen overgenomen van een Japanse tuin. Denk bijvoorbeeld aan een zen tuin met kiezelstenen of grind en een paar grote keien. Ga ook voor bamboe en andere typisch Japanse beplantingen. In een Japanse tuin komt ook vaak een bamboe watertuimelaar voor. Ideaal voor een rustgevend geluid!

8. Een haard of vuurplaats

Heb je een veranda of een overdekt stuk aan het huis? Dan is een haard ideaal op op koudere dagen toch nog soort van gezellig buiten te zitten. In strakke tuinen zien we ook steeds vaker een vuurplaats. Hier staat dan een leuke loungeset omheen. De perfecte plek om gezellig met vrienden of familie te zitten. Kijk hier eens voor een vuurtafel op gas.

Vuurplaats

9. Vijver

In een moderne tuin zie je vaak een strakke versie van een vijver. Van wit of van beton en met vierkante of rechthoekige vormen.

10. Kiezels met stenen pad

Wil je de tuin rustig houden, maar het niet helemaal betegeld hebben? Dan is een strakke tuin met grind en een pad van grote vierkante of rechthoekige stenen of houten planken een mooi alternatief. Combineer dit met gras of een afscheiding met planten.

11. Spots

Met spotlichtjes maak je een strakke, moderne tuin gezellig en knus. Plaats bijvoorbeeld spots tussen traptreden of op een pad van houten planken die door de tuin loopt. Richt ook spots op mooie planten. Zo geniet je er ook in het donker van!

Tuinverlichting moderne tuin

12. Tuin ideeën voor houtopslag

Wat begonnen was als een nette manier voor houtopslag is nu uitgegroeid tot een leuke manier van tuinversiering.

13. Moderne tuinideeën voor een grasveld

Een grasveld kan prima in een moderne tuin. Denk aan een kort gemaaid grasperk met vierkante hoeken. Geen tijd om je grasveld kort te houden? Er zijn tegenwoordig steeds realistischere soorten kunstgras. Met kunstgras kun je ook andere leuke dingen doen. Ga bijvoorbeeld voor een muur versierd met kunstgras!

Grasveld moderne tuin

14. Moderne tuin ideeën voor een veranda

Veranda’s in een moderne tuin hebben vaak een houten vloer maar zien we ook steeds vaker met een stenen vloer. Een veranda creëert een gezellig plek waar je kunt zitten als het regent of als het ‘s nachts wat kouder wordt. Vooral als er een open haard staat, kun je hier heerlijk zitten.

Zithoekje moderne tuin

15. Moderne schutting

Moderne tuin ideeën voor de schutting zijn er veel. Zo zien we nog steeds houten planken of latten en betonnen muren.

Houten afscheiding moderne tuin

16. Tropische tuin

Ga jij voor een tropische tuin? Denk aan woestijn planten en tropische planten. Combineer dit met wit, hout en lichtkleurige kiezels of grind.

17. Waterval

Een waterval zorgt voor net wat extra’s in je moderne tuin. Niet alleen zorgt het voor een rustgevend geluid, het ziet er ook nog eens leuk uit! Bijvoorbeeld een streep in de muur waar water uit komt.

Waterval moderne tuin

Meer tuin ideeën?

Wil jij meer inspiratie opdoen voor de tuin? Lees dan ook de 3 tuintrends van 2018, tuin ideeën voor een kleine tuin en onze tips voor een tuin op het noorden!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten