3X de tuintrends van 2018
Woontrends Tuinideeën Planten

3X de tuintrends van 2018

Te vroeg om te kijken naar tuintrends? Nee joh! Binnenkort is het alweer lente. Daarnaast weet je maar nooit wanneer de volgende onverwachte warme dag zal plaatsvinden. Daar wil je toch lekker in de tuin van genieten? Doe dit met een nieuwe, frisse look van je tuin! Hier geven we je een aantal inspirerende tuin ideeën volgens de laatste tuintrends.

Natuurlijke elementen

Natuurlijke aspecten zijn dé trend van 2018. Of het nou gaat om je badkamer, keuken of tuin. Dit komt onder anderen door de botanische trend die al een tijdje erg populair is. Hou jij van een beetje groen? Wij anders wel!

Dit jaar hoeft alles niet meer zo strak in de tuin. Het mag met de tuintrends van 2018 allemaal wat gezelliger en warmer. Dit bereik je al gauw met natuurlijke elementen! Ga bijvoorbeeld voor zwerfkeien in verschillende kleuren en maten om een leeg plekje op te vullen. Hout is een ander materiaal dat in 2018 weer veel voorkomt. Het zorgt voor een natuurlijke, gezellige en warme uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een houten terras of wand.

Tuinmeubelen bestaan steeds vaker uit rotan, bamboe en wicker. Niet alleen zijn deze materialen perfect voor een natuurlijke look, ze zijn ook nog eens heel licht en makkelijk om te verplaatsen en duurzaam. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker wicker loungesets en hippe rotan tuinstoelen.

Hou jij van planten en groen? Laat ze veel en op verschillende manieren terugkomen in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan een groene muur door beplanting of mossen. Daarnaast kunnen planten zelf niet ontbreken in een natuurlijke tuin! Verder zien we plantenprints steeds vaker met de botanische trend. Bijvoorbeeld door schilderijtjes, tuin en sierkussens met een plantenprint.

tuintrends

Metalen tuintrends

Ben jij ook fan van de industriële stijl? Invloeden van deze robuuste, stoere stijl zien we steeds vaker in de tuin. Denk aan alumium lampen aan de muur en aluminium loungesets voor een gezellige avond of een middagje in de zon.

Daarnaast komen meubels van teakhout gecombineerd met donker metaal steeds vaker voor. Ga bijvoorbeeld voor een eettafel met teakhouten blad en donker metalen poten.

Luxe tuin

Vind jij genieten ook belangrijk na een lange dag werken? De woon- én tuintrends van 2018 staan helemaal in het teken van de luxe die daarbij hoort. Zo zien we steeds vaker buiten douches en sauna’s. Buiten douches zijn heerlijk relaxend voor een beetje afkoeling na een middagje in de zon.

Meer fan van een sauna of jaccuzi? Daar kan je ieder moment van het jaar wel van genieten! Het mooist is als de jacuzzi ook nog eens is ingebouwd in bijvoorbeeld een houten of natuurstenen terras. Voor een ultieme natuurlijke look kun je ook om de jacuzzi heen zwerfkeien leggen!

luxe tuin

Van welke tuintrends ga jij dit jaar genieten? Wij zijn benieuwd.

Meer tips en inspiratie voor de tuin?

Ben je benieuwd naar andere leuke ideeën voor je tuin? Lees dan ook de artikelen over de mooiste tuinverlichting en ideeën voor een tropische tuin.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten