Keuken inspiratie: trends en ideeën

Wij hebben wat leuke keuken inspiratie op een rijtje gezet. We zien een grote verandering in soorten keukens, sinds de afgelopen jaren. Vroeger was de keuken vaak een aparte ruimte in huis waar werd gekookt, maar waar verder niet veel gebeurde. Tegenwoordig is dat heel anders, we zien veel leefkeukens en keukens met de ruimte voor een borrel en geklets. De keuken is een belangrijke ruimte geworden in huis en het is dan ook belangrijk dat deze gezellig, opgeruimd en sfeervol is. Wij hebben wat toffe keuken inspiratie op een rijtje gezet. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Keuken inspiratie: de trend van de betonlook

De trend rondom de betonlook zien we veel terugkomen in huis. De betonlook is dan ook terug te vinden in het rijtje van toffe keuken inspiratie, want in de keuken kan deze trend echt goed tot zijn (aan)recht komen!

Je kunt het beton op verschillende manieren toepassen in de keuken. Zo kun je een betonnen aanrecht plaatsen, betonnen handvaten, een betonlook kraan of een betonnen achterwand van de keuken.

keuken inspiratie

Zwart-wit keuken inspiratie

De zwart-wit keuken is helemaal terug van weggeweest. Houd jij van de moderne woonstijl en ben jij gek op egale kleuren? Dan is deze keuken wellicht iets voor jou!

De zwart-wit keuken kun je in allerlei vormen en mogelijkheden verwezenlijken. Zo kun je bijvoorbeeld het aanrechtblad, de achterwand en de handvatten zwart maken en de rest van de keuken wit (of andersom natuurlijk). Je kunt er ook voor kiezen om de helft van de keuken zwart te maken en de andere helft wit.

keuken inspiratie

Keuken inspiratie: wijnhouder

Wil jij iets unieks in jouw keuken en ben je gek op een borrel? Plaats dan een wijnrek in jouw keuken! Dit is heel decoratief en origineel, en nog een voordeel: de wijn ligt mooi schuin, zodat hij de smaak het best behoudt!

keuken inspiratie

Een kookeiland

Heb jij een groot gezin of heb je gewoon graag visite over de vloer? Dan is een kookeiland echt ideaal. Allereerst creëert een keukeneiland veel ruimte tijdens het koken, je hebt meer opbergruimte en je kunt je kraan bijvoorbeeld in het keukeneiland bouwen, zodat je aan de lange zijden van de keuken meer ruimte overhoudt.

Aan een keukeneiland kun je gezellig kletsen, een hapje eten en wat borrelen. Je kunt er dan ook voor kiezen om wat barkrukken neer te zetten, zodat het een gezellig hoekje wordt.

keuken inspiratie

Meer keuken inspiratie?

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 7x keuken achterwand inspiratie, 5x Kleine keuken inspiratie: klein maar fijn, Portugese tegels: van de oorsprong tot in huis! en 5x de leukste keuken inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten