Keuken ideeën: 3 verschillende woonstijlen
Wonen Keuken inspiratie Wooninspiratie

Keuken ideeën: 3 verschillende woonstijlen

Wil jij een nieuwe keuken en ben je op zoek naar de leukste keuken ideeën? Er zijn tegenwoordig talloze soorten keukens te vinden in heel veel verschillende winkels. Een nieuwe keuken betekent soms zelfs de start van een zoektocht. De afgelopen jaren heeft de keuken een steeds belangrijkere functie gekregen in het huis. De keuken is niet meer alleen de plaats waar wordt gekookt, het is in veel huizen ook een plek geworden waar het hele gezin bijeen komt. Om ervoor te zorgen dat jij in de juiste richting kunt zoeken voor jouw droomkeuken, hebben we 3 woonstijlen op een rijtje gezet die we veel zien terugkomen in de keukenwereld. Benieuwd welke het meest bij jou past? Lees dan snel verder!

1. Moderne keuken

Op zoek naar de leukste keuken ideeën? De moderne keuken zien we vaak terugkomen en dat vinden wij niet gek. De strakke lijnen en simpele kleuren vormen een mooi geheel en dat is precies wat een keuken nodig heeft. Een moderne keuken straalt veel rust uit en kent niet teveel poespas. Er worden dan ook weinig tot geen accessoires gebruikt.

leefkeuken barretje

Bij een moderne keuken is de indeling erg belangrijk. De uitstraling van de keuken is strak en functioneel. Het is dan ook belangrijk dat de keuken daadwerkelijk functioneel is. Plaats daarom de keukenapparatuur, zoals de ovens, op ooghoogte. Wanneer je bijvoorbeeld een lekkere ovenschotel hebt klaargemaakt is het fijn om deze gemakkelijk uit de oven te halen. Tegenwoordig zijn de meeste ovens al ingebouwd in de keuken, maar wanneer je een oudere keuken hebt, is dit niet altijd het geval. Om de oven dan toch op de juiste hoogte te installeren kun je ervoor kiezen om deze op/in een bijzetkast te zetten. Hierdoor creëer je meer opbergruimte en staat de oven toch op een ideale hoogte. Op zoek naar een nieuwe oven? Neem ook eens een kijkje tussen alle ovens van Budgetplan!

Denk ook vooraf al na over de verdere indeling van de keuken. Zo is het bijvoorbeeld handig als de servieskast dichtbij de vaatwasser staat. Zo kun je de vaatwasser op een gemakkelijke manier uitruimen. Ga je voor jouw keuken een nieuwe Vaatwasser kopen? Oriënteer je dan ook eens op vaatwassers met een eco-stand! Dit is veel beter voor het milieu.

Een nieuwe vaatwasser kopen kan soms nog best lastig zijn. Welke vaatwasser heeft nu de juiste prijs/kwaliteit verhouding en waar kan ik het voordeligst mijn vaatwasser kopen? Uit het rapport van de consumentenbond naar de merktevredenheid over vaatwassers schieten een aantal merken er positief uit. Zo scoren de vaatwassers van Miele, Neff, Siemens, Bosch en AEG heel goed. Neem dit dus mee in jouw zoektocht naar een nieuwe vaatwasser.

moderne keuken

2. Landelijke keuken

Keuken ideeën: ga voor een landelijke keuken. De landelijke woonstijl is zacht en rustiek tegelijkertijd. Zachte kleurencombinaties zoals wit, beige, zand, grijs en bruin in combinatie met het gebruik van natuurlijke materialen zorgen voor een landelijke look in de keuken. Kijk bijvoorbeeld naar een keuken met houten deurtjes, een stenen blad en rieten bijzetkrukjes.

Een landelijke keuken straalt veel sfeer uit. De keuken is dan ook de plek om 's ochtends en 's avonds met het hele gezin bijeen te komen om samen te kletsen, borrelen en eten. Zet een grote tafel bij de keuken, zodat er een leefkeuken ontstaat. Rondom de tafel kun je stoelen of krukken neerzetten. Ga voor stoelen die in een lijn zijn met de keuken. Zo creëer je een geheel in de ruimte.

keuken ideeën keuken ideeën

3. Keuken ideeën: de luxe woonstijl

De luxe woonstijl herken je vaak al in een oogopslag. Het gebruik van mooie, natuurlijke materialen in combinatie met de fijnste accessoires. In een luxe keuken kun je materialen gebruiken zoals marmer, natuursteen, beton, hout en leer. Luxe keukens hebben vaak een extra dik aanrechtblad, waardoor de keuken net een paar centimeter hoger is. Dit ziet er gelijk anders uit en oogt heel chique.

Meer keuken inspiratie?

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Keuken inspiratie: trends en ideeën, 7x keuken achterwand inspiratie, 5x Kleine keuken inspiratie: klein maar fijn en 5x de leukste keuken inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten