Inspiratie keuken: 9 toffe ideeën

Inspiratie keuken: op zoek naar toffe tuinideeën voor een nieuwe keuken? Of je nu gaat verhuizen, verbouwen of gewoon op zoek bent naar leuke keuken ideeën: er is voor ieder wat wils! Er zijn talloze verschillende keukens. Alleen al in de prijsklassen tussen keukens zit een groot verschil. Dan heb je nog niet eens gekeken naar welke kleuren, materialen, soorten en maten keukens er zijn. Kortom: een flinke, maar leuke uitdaging dus! Om je een beetje te helpen met de zoektocht naar wat jij nu precies zoekt in een keuken hebben we 10 toffe keuken ideeën op een rijtje gezet. Kijk je mee?

1. Wat een keukenvloer kan doen in de ruimte

De vloer is de basis van iedere ruimte, en zo dus ook van de keuken. Ga je voor een rustige vloer of wil je deze juist benadrukken?

Een nieuwe vloer leg je niet zomaar in de keuken, maar wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen of verbouwen kun je hier gerust over nadenken. Ook met de bouw van een nieuwe woning wordt er steeds specifieker gekeken naar de soort vloer in de kamer/keuken, omdat dit de basis is van je interieur.

Ga je een nieuw huis laten bouwen of ben je dit van plan? Denk dan vooraf al goed na over de inrichting ervan. Dit maakt alles een stuk gemakkelijker. Zo kun je de keukenvloer naadloos laten aansluiten op de vloer in de eet- of woonkamer. Dit wordt namelijk vaak vergeten tijdens de bouw.

Wanneer je zelf een huis gaat laten bouwen, is het verstandig om je ook eens in te lezen over alle bouwmogelijkheden die er zijn. Ben je bijvoorbeeld al bekend met houtskeletbouw? Bij een houtskeletbouw woning worden materialen hout, steen en beton in het voornaamst gebruikt. Deze manier van bouwen is heel flexibel en geeft hierdoor een brede keuzemogelijkheid op ieder vlak!

inspiratie keuken

2. Krijtbord in de keuken: handig voor het boodschappenlijstje

Een krijtbord in de keuken is super hip en sfeervol. Het ziet er niet alleen gezellig uit, het is ook nog eens functioneel. Als er iets op is in de keuken, de melk bijvoorbeeld, dan schrijf je dit gelijk op het bord. Eigenlijk een boodschappenlijstje dus!

Overigens is zo’n krijtbord ook ideaal als je kinderen hebt. Ze kunnen het hele bord vol tekenen en in een veeg is het weer weg.

inspiratie keuken

3. Inspiratie keuken: achterwand keuken

Hoe gaaf is dit? Wanneer je kiest voor een simpele design is het gaaf om een toffe achterwand te plaatsen in de keuken. Ga bijvoorbeeld voor hexagon tegels of misschien wel voor behang!

achterwand keuken

4. Een moderne keuken

Een moderne keuken is strak en opgeruimd. Niet te veel “ditjes en datjes”, gewoon rustig.

moderne keuken

5. Inspiratie keuken: een barretje

Een barretje in de keuken is de droom van veel mensen. Gezellig ontbijten aan het barretje en ‘s avonds borrelen met vrienden terwijl je de hapjes klaarmaakt. Hoe leuk is dat?!

keuken barretje

6. Keuken verlichting

De verlichting in de keuken is ook erg belangrijk. In een moderne keuken kun je kiezen voor wit licht, terwijl een landelijke keuken meer neigt naar bruin licht.

Tip: je kunt op een hele simpele manier een originele en gave uitstraling geven aan jouw keuken. Hang een ledstrip op onder de keukenkastjes (tegen de achterwand). Zo zie je de strips bijna niet zitten.

keuken inspiraties

7. Keuken inspiratie: een mix van materialen

Ben jij helemaal gek van hout of misschien wel van marmer! Laat dit dan terugkomen in jouw keuken!

marmeren keuken

8. Een kookeiland

Inspiratie keuken: ga voor een kookeiland! Een kookeiland ziet er super gaaf uit en zorgt ervoor dat de keuken het middelpunt wordt van het huis.

9. Woonaccessoires in de keuken

Maak jouw keuken helemaal af met leuke woonaccessoires zodat jij jezelf helemaal thuis voelt in je nieuwe keuken!

keuken accessoires keuken decoratie

Meer keuken ideeën?

Ben je op zoek naar meer keuken ideeën? Neem gerust eens een kijkje tussen de artikelen: Keuken ideeën: 3 verschillende woonstijlen, Keuken inspiratie: trends en ideeën en 7x keuken achterwand inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten