Lichtgrijze slaapkamer: zacht, verfijnd en rustgevend

Op zoek naar interieur inspiratie voor een lichtgrijze slaapkamer? Er wordt vaak gezegd dat grijs een nietszeggende kleur is in huis. Hier zijn wij het echter niet mee eens. Grijs is juist een hele zachte en verfijnde kleur die je heel breed kunt inzetten in jouw interieur. Door verschillende grijstinten met wit te combineren krijg je een heel rustig geheel in een ruimte, en dat kan bijvoorbeeld in een slaapkamer erg mooi tot zijn recht komen. Lees snel verder en doe slaapkamer inspiratie op voor voor een lichtgrijze slaapkamer.

Lichtgrijs & wit

In een lichtgrijze slaapkamer kun je verschillende extra kleuren/tinten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur wit. Wit is een goede basiskleur die je in bijna ieder interieur wel ergens tegenkomt. Lichtgrijs en wit gaan dan ook heel goed samen. De kracht van deze kleurencombinatie is dat de ruimte heel fris oogt.

Houd de basis van jouw slaapkamer lichtgrijs en voeg hier een aantal witte elementen aan toe. Je kunt bijvoorbeeld drie van de vier muren grijs schilderen, en een muur wit. Zo springt de witte muur eruit en creëer je een frisse uitstraling.

lichtgrijze slaapkamer

Combineer licht- en donkergrijs

Een lichtgrijze slaapkamer kun je niet alleen aanvullen met de kleur wit, maar denk ook aan donkerdere grijstinten. Houd jij van een warm/luxe gevoel in huis? Dan vind jij dit misschien ook wel heel mooi!

De combinatie van lichte (koude) en donkere (warme) tinten zien we veel terugkomen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer. Houd bijvoorbeeld de basis van de kamer licht. Denk aan lichtgrijze muren en vloeren. Contrasteer dit dan met een donkergrijs bed en een donkergrijs lampje. Op het bed kun je dan weer een lichtgrijs dekbedovertrek leggen. Zo speel je met verschillende tinten waardoor de ruimte er heel aangekleed uit ziet. Superleuk toch?

lichtgrijze slaapkamer

Lichtgrijze slaapkamer met houten elementen

Niet alleen de kleuren combinaties kunnen extra kracht geven aan een lichtgrijze slaapkamer, je kunt ook spelen met het materiaalgebruik. Zo matcht hout heel mooi met lichtgrijs.

Ga bijvoorbeeld voor een houten bed, of hang een spiegel op met een dik houten frame. Zet twee houten nachtkastjes neer en klaar-is-kees! Jouw slaapkamer ziet er super fris en sfeervol uit.

lichtgrijze slaapkamer

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Zolderkamer inrichten | interieur ideeën, Roze slaapkamer ideeën: liefde, 3x Groene slaapkamer: go green! en Luxe slaapkamer ideeën: 4x inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten