Scandinavische badkamer: kom helemaal tot rust!

Wil jij jouw badkamer omtoveren tot een Scandinavische badkamer? De badkamer is een van de meest ontspannen ruimtes in huis. Het is dan ook belangrijk dat jij je hier helemaal thuis voelt. De Scandinavische stijl straalt veel rust, comfort, licht en sfeer uit. Door de natuurlijke materialen en de warme elementen maak je van jouw badkamer een privé spa! Wat wil je nog meer? Lees verder en ontdek alles over een Scandinavische badkamer!

Héél veel licht!

De Scandinavische stijl staat bekend om de lichte ruimtes. Geen enkel zonnestraaltje is te veel in een Scandinavische badkamer. De lichtinval zorgt voor een fris en ruimtelijk gevoel, daarnaast is veel daglicht erg goed voor je. Ga voor lichte muren in jouw badkamer, deze weerkaatsen het licht en zo benut je het licht zo optimaal mogelijk. Hierdoor komt de ruimte heel fris en ruimtelijk over. Wit is dan ook een veel gebruikte kleur in een Scandinavische badkamer.

Iedereen wil privacy in zijn badkamer. Raamdecoratie is daarom erg belangrijk. Maar hoe kun je nou veel licht doorlaten terwijl je iets voor de ramen hebt? Kies voor jaloezieën! Deze passen goed in iedere badkamer, zijn vochtbestendig en je kunt zo veel licht naar binnen laten als je zelf wil!

Scandinavische badkamer

Maak gebruik van natuurlijke elementen

De Scandinavische stijl is gekenmerkt door de combinatie van natuurlijke materialen. Hout, steen en riet zijn veelvoorkomende materialen in een Scandinavische badkamer. Deze natuurlijke materialen combineren erg mooi met de lichte kleuren op de muur, zo wordt de ruimte een geheel.

Kies een houten kastje met stenen wastafels erop. Dit geeft een luxe uitstraling aan jouw Scandinavische badkamer. Zet wat rieten manden neer om je handdoeken in op te bergen, dit is erg functioneel en super leuk!

Scandinavische badkamer

Een vrijstaand bad: de eyecatcher in jouw Scandinavische badkamer!

Houd jij van luxe? Zet dan een vrijstaand bad in jouw Scandinavische badkamer. Dit is super populair en straalt ontzettend veel comfort uit.

Heb je geen ruimte voor een bad in jouw badkamer? Kies dan voor een mooie inloopdouche. Betegel de wand van de douche met lichte mozaïek steentjes of juist met grote stenen tegels. Ga voor een grote waterval douche, dat is echt ultiem genieten. Wil je helemaal uitpakken? Plaats dan een echte sunshower in jouw douche. Zo kun je heerlijk genieten van een warme douche en word je ook nog eens bruin! Dat wil toch iedereen?

Scandinavische badkamer Scandinavische badkamer

Decoreer jouw badkamer

Maak jouw Scandinavische badkamer helemaal af met de juiste accessoires. Zet bij het bad een houten krukje waar en leg hier je handdoeken op. Dit ziet er super leuk uit en je hebt altijd een handdoek bij de hand! Zet bij de wasbakken een of meerdere geurkaarsen. Steek deze aan als je relaxed in bad gaat liggen. Door de zachte of juist kruidige geur van de kaarsen ontspan je hélemaal.

Haal de natuur naar binnen: kies mooie planten uit voor in jouw badkamer. Dit is super hip en heel gezond voor je! Kies voor grote planten met mooie bladeren of juist een aantal kleine plantjes.

Veel plezier met relaxen in jouw Scandinavische badkamer!

Scandinavische badkamer

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën voor een Scandinavisch interieur? Bekijk ook eens deze blogs: Badkamer ideeën: Waar ga jij voor? en Scandinavische keuken: een aanvulling voor iedere woning!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten