Raamdecoratie inspiratie: ontdek wat bij jouw huis past!
Wonen Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Inrichting Woonideeën

Raamdecoratie inspiratie: ontdek wat bij jouw huis past!

Weet jij nog niet wat voor raamdecoratie je moet kiezen? Raambekleding heeft zowel een sfeervolle als functionele werking. Zo is het fijn om overdag het felle zonlicht tegen te houden en ‘s avonds extra warmte te creëren in jouw huis! Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie, met ieder zijn eigen functies. Laat je inspireren!

Gordijnen: laat zoveel daglicht binnen als je zelf wilt!

Gordijnen zorgen voor een gezellige en sfeervolle uitstraling van jouw woonkamer. Daarnaast houden gordijnen het licht tegen, dempen ze het geluid en zorgen voor extra privacy in het huis. Er zijn tegenwoordig veel soorten gordijnen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en soorten.

Kies voor transparante of verduisterende gordijnen. Transparante raamdecoratie zorgt voornamelijk voor het filteren van het licht. Hiermee komt er nog steeds veel daglicht binnen, alleen minder fel. Verduisterende gordijnen houden daarentegen het zonlicht groot en deels buiten. Deze gordijnen bieden veel privacy en werken erg isolerend. Zo houden de gordijnen de warmte in de zomer buiten en in de winter wordt het huis er juist goed door geïsoleerd.

Transparante en verduisterende gordijnen zijn ook prima te combineren. Gebruik dan de transparante gordijnen onder de verduisterende en laat zoveel licht binnen als je zelf wilt!

Transparante gordijnen verduisterende gordijnen

Jaloezieën: zo creëer je het natuurlijkste licht!

Het creëren van daglicht geeft een frisse uitstraling aan jouw woning, maak hiervoor gebruik van jaloezieën. Deze raamdecoratie zorgt voor de optimale regeling van het daglicht in jouw woning. Door de liggende lamellen wordt het licht tegen het plafond weerkaatst en vanuit hier wordt het licht door de hele kamer verspreid.

Jaloezieën zijn er in veel verschillende soorten, materialen en kleuren. Zo heb je houten, bamboe, aluminium en PVC jaloezieën.

Kies het beste materiaal voor bij jou in huis!

Aluminium jaloezieën zijn het bekendst. Het design van deze raamdecoratie is strak en past binnen veel verschillende interieurstijlen. Dit materiaal is gemakkelijk schoon te maken en vergt weinig tot geen onderhoud. Daarnaast zijn aluminium jaloezieën vaak een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld hout of bamboe.

Houten jaloezieën geven een natuurlijke uitstraling aan de ruimte. Hout vaak erg duur, kies daarom voor PVC jaloezieën. Dit is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Daarnaast is PVC bestendig tegen vocht. Hierdoor zijn ze goed toe te passen in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Je kunt bij PVC kiezen uit verschillende kleuren, patronen en er kan zelfs een houtnerf in verwerkt worden! Bekijk eens het aanbod van pvc jaloezieen van Topjaloezieen.nl, en ontdek wat er allemaal mogelijk is!

Jalozieën Jalozieën

Plisségordijnen: elegante raamdecoratie voor jouw woonkamer!

Plisségordijnen zijn functionele en elegante raamdecoratie. Er zijn 2 soorten plisségordijnen: top-down en top-down en bottom-up. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende soorten, maten, kleuren en materialen voor jouw plisségordijnen. Zo kun je zelf kiezen hoeveel licht je naar binnen wil laten schijnen!

De top-down plisségordijnen worden van boven naar beneden getrokken. Deze worden vaak aan de bovenkant van het raam bevestigd en kunnen alleen omhoog. De top-down en bottom-up plisségordijnen kunnen daarentegen van boven als vanaf beneden verstellen. Hiermee kun je dus ook de raamdecoratie op de helft van het raam instellen.

Plissegordijnen Plissegordijnen

Shutters, de meest multifunctionele raamdecoratie

Shutters zijn een bijzondere raamdecoratie in huis, en deze zie je dus ook niet zo heel vaak. Het voordeel van shutters is dat ze een meerwaarde zijn voor je woning en je ze in sommige gevallen mee kan financieren binnen je hypotheek.

Naast de functie als raamdecoratie zorgen shutters ook voor privacy in jouw huis. Daarnaast kun je shutters ook gebruiken als kastdeur of roomdivider. Veel verschillende mogelijkheden dus!

Shutters zijn vaak van hout gemaakt, maar tegenwoordig zie je ze ook veel van PVC. Het voordeel van PVC shutters is dat ze niet krimpen of uitzetten bij temperatuurverschillen en kleurvast zijn.

Shutter Shutter

Nog meer woonkamer inspiratie?

Op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Bekijk ook eens onze artikelen over verduisterende plisségordijnen voor op je slaapkamer of pimp je huis met statische raamfolie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten