Slaapkamer inrichten in 5 stappen

Een slaapkamer inrichten is een leuke, maar soms ook lastige klus. De slaapkamer is vaak een rustige ruimte in huis waar niet veel gebeurd, waardoor deze kamer vaak wat saai is. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het is fijn als je een mooie en gezellige slaapkamer hebt waar je helemaal tot rust kunt komen. Trek daarom de stijl van jouw huis door in de slaapkamer, waardoor jouw huis een geheel wordt. Lees snel verder en ontdek alles over een slaapkamer inrichten in 5 stappen.

Welke woonstijl past bij jou?

Slaapkamer inrichten stap 1: ontdek welke woonstijl bij jou past. Houd jij van een Scandinavische, landelijke, industriële of juist romantische woonstijl?

Een Scandinavische slaapkamer

Houd jij van lichte kleuren, natuurlijke materialen, veel lichtinval en een rustgevende uitstraling? Dan is een Scandinavisch interieur misschien wel iets van jou!

Scandinavische slaapkamer

Lichte slaapkamer

slaapkamer inrichten

Een landelijke slaapkamer

De landelijke woonstijl kenmerkt zich door haar natuurlijke kleuren en materialen. De kleuren wit, zand, beige, bruin en grijs staan centraal in een landelijke slaapkamer. Maak gebruik van hout, riet, linnen en wol voor de meubels en accessoires. Steek wat kaarsjes aan en jouw landelijke slaapkamer is zo goed als af!

slaapkamer inrichten

Landelijke slaapkamer inrichten

Een industriële slaapkamer

Bij een industrieel interieur gaat het voornamelijk om het totaalplaatje. Alle meubels, accessoires en kleuren vormen samen een geheel. Een industriële slaapkamer heeft een stoere en robuuste uitstraling. Er wordt veel gebruik gemaakt van metaal, staal, hout en leer, waardoor de kamer een industriële look krijgt.

industriele slaapkamer inrichten

industriele slaapkamer

Een romantische slaapkamer

Een slaapkamer inrichten is een stuk gemakkelijker als je weet wat voor kleuren en meubels je wil gebruiken. Ben jij gek op pasteltinten, zachte materialen zoals velvet en heel veel accessoires? Dan past de romantische woonstijl misschien wel helemaal bij jou! Een romantische slaapkamer straalt veel rust en sfeer uit, en dat is precies wat jouw slaapkamer nodig heeft!

slaapkamer inrichten

Romantische slaapkamer

romantische slaapkamer inrichten

Slaapkamer inrichten: kies een kleurenpalet

Een slaapkamer inrichten vergt veel voorwerk. Bepaal op voorhand welke kleuren je wil gebruiken in jouw slaapkamer. Ga voor kleuren die passen bij jouw woonstijl en voeg hier een persoonlijke touch aan toe. Ben jij bijvoorbeeld helemaal weg van de kleur oranje? Laat dit dan terugkomen in jouw slaapkamer. Zo krijgt de kamer een persoonlijke touch.

slaapkamer inrichten

Slaapkamer inrichten

Kleurenpalet slaapkamer inrichten

Ga op zoek naar de leukste meubels

Nu komt het leukste deel van de slaapkamer inrichten: het uitzoeken van meubels! Heb je al een aantal slaapkamermeubels? Dan kun je deze aanvullen met leuke accessoires of andere meubels! Neem de kleursamples van de muren in jouw slaapkamer mee tijdens de zoektocht naar nieuwe meubels. Zo zie je gelijk of de meubels passen bij de rest van jouw slaapkamer.

Begin bij het uitzoeken van een nieuw bed. Dit is al snel een eyecatcher in de slaapkamer, omdat dit een groot object is in de ruimte. Kies voor beddengoed dat past bij de kleuren in jouw slaapkamer. Ga je voor een romantische look? Leg dan roze beddengoed neer.

romantische slaapkamer

roze beddengoed

Meubels slaapkamer

Zet twee nachtkastjes naast je bed met lampjes erop. Dit past bij iedere slaapkamer en geeft extra sfeer mee. Leg een groot vloerkleed onder je bed. Hierdoor oogt de ruimte gevuld en heb je geen koude voeten als je uit bed stapt.

Plaats een grote stoel of fauteuil in de hoek van de kamer. Kies bijvoorbeeld voor een velvet stoel in een romantische slaapkamer. Zet hier een bijzettafeltje naast, waardoor je een chill hoekje creëert!

stoel in slaapkamer

De indeling van jouw slaapkamer

Een slaapkamer inrichten kan soms lastig zijn. Bedenk vooraf waar je al je meubelen neer wil zetten en zorg dat je voldoende ruimte overhoudt. Om hier een goed beeld van te krijgen is het slim om je slaapkamer eens op papier te schetsen. Plaats je bed, nachtkastjes en kledingkast in de ruimte op papier, en kijk hoe dit eruit ziet. Maak verschillende schetsen en ontdek wat jij het mooist vindt.

Slaapkamer inrichten: maak jouw slaapkamer helemaal af met de leukste accessoires!

Nadat je jouw slaapkamer hebt ingedeeld is het tijd om accessoires toe te voegen. Woonaccessoires geven veel sfeer aan een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een mooie plant, fotolijstjes, schilderijen en vaasjes.

Slaapkamer inrichten 5 stappen

slaapkamer inrichten accessoires

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Scandinavische slaapkamer inrichten: 4x wooninspiratie, Studentenkamer inrichten: 5 handige tips, Zolder slaapkamer inrichten: 4x handige tips! en Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten