Babykamer inspiratie: 4x originele ideeën

Op zoek naar babykamer inspiratie? Een babykamer persoonlijk en origineel inrichten kan erg lastig zijn. We kennen natuurlijk allemaal de standaard roze en blauwe babykamer, die ook altijd leuk zijn. Er zijn veel mogelijkheden voor de babykamer, denk aan verschillende patronen met dieren, planten, figuurtjes en muurteksten. Wij hebben 4x originele babykamer inspiratie op een rijtje gezet voor jou, kijk je mee?

1. Babykamer inspiratie: industriële look

Ben jij op zoek naar leuke babykamer inspiratie? Tegenwoordig zien we veel huizen die helemaal in een woonstijl zijn ingericht. Zo creëer je een geheel in jouw huis, wat zorgt voor veel sfeer en rust. Kies een woonstijl die je wil toepassen, of ga voor de huidige woonstijl die je al hebt in jouw woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel interieur of aan een landelijke inrichting. Trek deze stijl door in de rest van jouw woning: in de slaapkamer, badkamer en babykamer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sterre en Tijl (@sterre_en_tijl) op 6 Mei 2019 om 12:59 (PDT)

2. Helemaal in de wolken

Ouders van een pasgeboren baby zijn vaak helemaal in de wolken van hun kindje. Hoe leuk is het om dit thema terug te laten komen in de babykamer? Je mag best laten zien hoe trots jij bent op jouw baby. Ga voor behang met wolkjes erop of kies voor stickers. Als je voor stickers kiest, kun je de muur eerst een leuke kleur geven die past bij de babykamer. Kies bijvoorbeeld voor wit, roze of blauw. Tegenwoordig zien we ook kleuren zoals okergeel, petrol of groen. Dit zijn neutrale kleuren die toch veel sfeer uitstralen. Wil jij helemaal uitpakken met een kleurrijke babykamer? Schilder de muur onder de wolkjes dan goud. Dit straalt veel plezier uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ukkepuk Store (@ukkepukstore.nl) op 5 Mei 2019 om 2:58 (PDT)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door HappyCreations (@happycreations.shop) op 5 Mei 2019 om 1:07 (PDT)

3. DIY

Voor de leukste babykamer inspiratie hoef je niet naar de winkel, je kunt het ook zelf maken: DIY! Van een zelfgemaakte wieg, dressoir, kleed, accessoires en wandschilderingen. Als je een beetje handig bent, kun je veel zelf doen in de babykamer. Dit is niet alleen heel persoonlijk, het scheelt ook veel geld.

Kies een thema voor de babykamer. Denk bijvoorbeeld aan een thema over dieren, sport, cartoons of sprookjes. Je kunt ook je eigen thema creëren door een eigen patroon te bedenken. Laat dit terugkomen op de muur, op de vloer en op het deken van het wiegje.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door R-BRUSH (@rbrush.nl) op 3 Mei 2019 om 9:36 (PDT)

4. Babykamer inspiratie: maak een dinosaurus kamer

Een dinosaurus babykamer is super hip en geschikt voor zowel een jongen als meisjeskamer. Je kunt de dinosaurus terug laten komen op de muur en als kussens door de kamer. Door kussens in de vorm van een dino door de kamer te zetten, krijg je een heel speels effect.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Baby's Only - Official (@babysonly) op 4 Mei 2019 om 2:00 (PDT)

Meer babykamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer babykamer inspiratie? Neem eens een kijkje tussen onze artikelen: Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!, De leukste babykamer ideeën voor een bos babykamer, 6 leuke babykamer ideeën voor jongens, Babykamer ideeën & inspiratie voor jongens en Babykamer ideeën voor een neutrale babykamer

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten