De leukste babykamer ideeën voor een bos babykamer

Met babykamer ideeën kun je meer kanten op dan je zou denken! Standaard blauw of roze is al lang niet meer de voor de hand liggende keuze. We schreven pas al over mooie inspiratie voor een neutrale babykamer. Maar misschien sta je juist te trappelen om een gave themakamer te maken! Heb je een voorliefde voor de natuur en wil je dat graag overbrengen op je kleintje? Tijd om creatief aan de slag te gaan met deze leukste babykamer ideeën voor een bos babykamer!

Bos babykamer in stijl

Dat je met een bosthema verschillende kanten op kunt bewijst onderstaande kamer wel! In de basis zien we een mooie tekening van een aantal bomen, met leuke details zoals vogeltjes die op de takken zijn neergestreken. Maar deze kamer straalt pas echt door de verdere aankleding. De unieke boomstam lamp is perfect voor de sfeer. En wat te denken van de knusse tipi, vergezeld door een houten bewegwijzering, gaaf! Verder zijn de tinten van de kamer goed afgestemd op het thema en is er ook gedacht aan papa/mama: een comfortabele stoel is ideaal voor de momentjes die je samen met de baby in de kamer doorbrengt.

Wandtekeningen en aankleding

Een goed begin voor de bos babykamer ideeën is een mooi kunstwerkje op de muur. Een mooie print of behang in stijl zorgen voor de juiste sfeer en vormen een directe eyecatcher. De echte creatieveling kan natuurlijk zelf los gaan, door zelf een muurschildering te creëren met een persoonlijk tintje. Naast de wanden maakt ook de verdere aankleding het verschil. Denk aan leuke portretjes, illustraties of frames. Of kastjes in stijl, met houtmotieven en afbeeldingen van bosdieren.

boskamer baby

Boskamer met grijze tinten

Bij een boskamer denk je al snel aan grijze of bruine kleurtinten. Zijn die kleuren dan een must voor babykamer ideeën met een bosthema? Zeker niet! Dat bewijzen de kamers in onderstaande foto's wel. Een kamer met neutralere basiskleuren, aangevuld met frisse blauwe kleuren werkt ook uitstekend! En helemaal bijzonder is de babykamer gebaseerd op een nachtelijk bostafereel.

Babykamer ideeën: hangers en mobielen

Hoe leuk zijn deze hangende decoraties voor de babykamer met bosthema! De vrolijke bungelende bosdiertjes en gebruikte natuurlijke materialen zijn perfect om de sfeer af te maken (en de kleine zoet te houden). Wie online wat rondkijkt zal verschillende varianten kunnen vinden. Maar voor de knutseltypes onder ons is een dergelijke mobiel eenvoudig zelf te maken! Met wat natuurlijke materialen als hout of riet, wat visdraad en hangertjes maak je zo je eigen unieke model.

Heb jij nog gave babykamer ideeën die het bosthema echt compleet maken? Of heb je zelf al een prachtige opzet gemaakt voor de kleine? Laat het ons weten in de reacties!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten