Wooninspiratie: de nieuwste woontrends voor 2020
Wonen Woontrends Wooninspiratie Woonideeën

Wooninspiratie: de nieuwste woontrends voor 2020

Het is zover… Een voorproefje van de nieuwste woontrends voor 2020! Ben jij gek op alles wat met wonen te maken heeft en noemen je vrienden je misschien zelfs wel een interieurjunkie? Dan kun je niet wachten om deze woontrends te ontdekken. We zagen de woontrends voor 2020 al deels een beetje terugkomen in 2019, maar komend jaar breken ze pas echt door. Om de spanning nog een beetje hoog te houden, verklappen we pas twee woontrends voor het nieuwe jaar. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Woontrend voor 2020: Natuurlijke materialen & kleuren

In 2020 gaan we “back to the nature”. We zullen komend jaar veel natuurlijke materialen en kleuren terugzien in alle interieurbladen. Bij natuurlijke materialen kun je denken aan hout, leer, suède, metaal, wol, linnen en riet. Deze materialen zijn allemaal mooi van zichzelf, en in combinatie met elkaar stralen ze heel veel rust en sfeer uit.

Naast deze natuurlijke materialen gaan we ons ook veel bezig houden met allerlei natuurlijke kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de woontrend Wabi Sabi die we afgelopen jaar al een beetje zagen opkomen. De aardetinten die hier worden gebruikt zullen we dit jaar vaker zien. Denk aan de kleuren: beige, lichtbruin, donkerbruin, grijs, bordeaux rood, mosgroen, spiced honey en okergeel.

woonkamer inspiratie

Wooninspiratie: Heel veel BLAUW!

Op zoek naar de allernieuwste woontrends voor 2020? We zagen net de eerste woontrend al voorbijkomen: natuurlijke materialen en kleuren. Deze woontrend is vooral heel erg gefocust op de eenheid en rust in huis. De volgende woontrend is daarentegen juist wat meer uitgesproken. In 2020 zullen we op het gebied van wonen namelijk heel veel blauw gaan gebruiken.

Mix en match allerlei verschillende soorten blauwtinten met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan violetblauw, koninklijk blauw, blauw grijs, petrol en zeeblauw. De combinatie van allerlei blauwtinten geeft een hele chique uitstraling aan een ruimte.

woontrends 2020 wooninspiratie

Deze woontrend is heel geschikt voor in de woonkamer, maar ook zeker voor in de slaapkamer. Kun je je voorstellen: een helemaal blauwe slaapkamer. Hoe gaaf is dat?

blauw interieur

Meer wooninspiratie en woontrends?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie en woontrends? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 4x favoriete woonstijlen en woontrends, Woontrends 2019: ontdek de tofste woonideeën voor in huis en 3x badkamer stijlen volgens de laatste woontrends

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten