WOONTREND GESPOT: Wabi Sabi interieur
Wonen Woontrends Wooninspiratie Woonideeën

WOONTREND GESPOT: Wabi Sabi interieur

Woonblog heeft een hele unieke, nieuwe woontrend gespot: een Wabi Sabi interieur. Deze woonstijl komt voort uit een Japanse levensfilosofie en past ook heel goed bij de hedendaagse Nederlandse levensstijl. Deze woonstijl staat namelijk voor imperfectie, want niet alles in het leven hoeft perfect te zijn. Dat kan niet, en zou ook helemaal niet leuk zijn. Een bepaalde mate van imperfectie geeft veel rust en dat is precies wat we graag terugzien in het interieur. Ben jij gek op natuurlijke elementen, rustieke meubels en unieke details? Lees dan snel verder want dan is een Wabi Sabi interieur misschien wel iets voor jou!

wabi sabi woonstijl

Wabi Sabi interieur = imperfectie

De Wabi Sabi woonstijl komt voort uit een Japanse levensfilosofie. De letterlijke betekenis van Wabi Sabi is dan ook een duidelijke match met de uitstraling van deze woonstijl. Wabi staat namelijk voor verdriet, eenzaamheid, rustieke eenvoud en elegantie. Sabi staat voor de bloei van de tijd. Dit betekent dat schoonheid bloeit in de loop van de jaren, wanneer er bijvoorbeeld slijtage optreedt.

Ga voor aardetinten

Een Wabi Sabi interieur kent de juiste combinatie tussen rustieke meubels in combinatie met moderne details. Hierdoor is deze woonstijl heel hedendaags, maar straalt het interieur alsnog de nodige rust uit. In deze woonstijl zien we veel organische vormen terugkomen. Niet alle meubels en accessoires hoeven symmetrisch en strak te zijn, integendeel zelfs.

wabi sabi interieur

Ga voor natuurlijke kleuren in huis. In deze woonstijl wordt er ook wel gesproken over het “teruggaan naar moeder Aarde”. Deze woonstijl staat namelijk bekend om de rust, elegantie en natuurlijke elementen. Maak daarom veel gebruik van aardekleuren in jouw Wabi Sabi interieur. Denk bijvoorbeeld aan verschillende bruintinten, in combinatie met grijs en soms misschien een okergeel detail.

Wabi Sabi interieur: maak gebruik van natuurlijke materialen

Om in de Japanse sfeer te blijven, zijn natuurlijke materialen onmisbaar. Denk aan hout, (natuur)steen of aan materialen die je direct in de natuur vindt. Denk bijvoorbeeld eens na wat je allemaal kunt doen met een houten plank die je in het bos vindt. Hang deze op als boekenplank of gebruik de plank als nachtkastje. Ben jij helemaal weg van DIY? Schuur deze plank dan goed op, beits het hout en tada: een unieke borrelplank!

wabi sabi interieur

Op zoek naar meer te gekke woontrends?

Ben jij op zoek naar meer te gekke woontrends? Spot ze dan nu op Woonblog! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen de artikelen: Woontrends 2019: ontdek de tofste woonideeën voor in huis, Wat zijn de woontrends van 2019?, 3x badkamer stijlen volgens de laatste woontrends en Woontrend: een modern retro interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten