3x badkamer stijlen volgens de laatste woontrends
Woontrends Badkamer ideeën

3x badkamer stijlen volgens de laatste woontrends

Heb je plannen om binnenkort de badkamer een make-over te geven? Het is belangrijk om je badkamer in te richten naar jouw stijl en smaak. Dit is tenslotte een ruimte waar je kunt relaxen na een lange dag. Lees hier inspirerende badkamer ideeën voor badkamers in een landelijke en industriële en luxe stijl!

Landelijke badkamer

Ben jij fan van de woontrend: het landelijk interieur? Deze look zorgt voor een perfecte serene sfeer in de badkamer. Een materiaal dat veel voorkomt bij een badkamer in een landelijke stijl is hout. Hout zorgt voor meer warmte en een gezellige uitstraling. Denk bij hout in de badkamer bijvoorbeeld aan een houten badkamermeubel. Daarnaast passen houten krukjes, houten spiegelranden en houten planken voor handdoeken daar perfect bij.

Steen is een tweede materiaal dat veel voorkomt in een landelijke badkamer. Niet alleen is steen leuk te combineren met hout, maar de uitstraling wordt natuurlijker en doet je misschien zelfs denken aan een sauna! Ga bijvoorbeeld voor een vloer met kiezelstenen die doorlopen tot aan de zijkant van een bad.

Industriële badkamer

De industriële woontrend is nu erg hip. Zelfs badkamers ontkomen niet meer aan deze stijl. Dat vinden wij helemaal niet erg! Niet alleen is het lekker stoer, maar je kan ook nog eens je creativiteit erop loslaten. Gebruik bijvoorbeeld oude pijpen als wc rol houder of handdoekhouder.

Vaak zie je in industriële badkamers bakstenen muren, betonnen muren of witte muren waarvan het behang of de verf eraf slijt (of die impressie geeft). Denk aan douchewanden van met betonlook of van zwart staal met glas erin voor een perfecte industriële uitstraling! Wil je de industriële woontrend nog verder doorvoeren? Gebruik metalen met een verroeste look voor kranen en andere leidingen.

Industriële grijstinten bad

Woontrend: Luxe badkamer

Stijlvolle en luxe badkamers komen steeds vaker voor. In een badkamer bereik je deze look met minimalistische, donkere kleuren en materialen. Denk hierbij aan zwart of donkergrijs. Daarnaast creëer je een minimalistische look door het gebruik van grote tegels of bijvoorbeeld beton. Ga voor strakke lijnen en geometrische vormen.

Vervang chroom in je kranen of handdoekrekken door goudkleurige, bronskleurige of donkergrijze metalen voor een luxe uitstraling. Benieuwd hoe je deze metalen op andere manieren in de badkamer kan verwerken? Bijvoorbeeld met goudkleurige kranen of spiegelranden. Perfect voor een chique touch in je badkamer!

Basics voor iedere badkamer

Zorg er altijd voor dat de materialen die je gebruikt in de badkamer stoom- en waterbestendig zijn. Vooral bij hout is dit erg belangrijk. Daarnaast is het, vooral in de koude winterdagen, erg fijn als je vloerverwarming in de badkamer hebt. Zorg dat je rekening houdt met vloermaterialen die hier tegen kunnen.

Verder is een goede ventilatie erg belangrijk in de meest vochtige ruimte van je huis. Een raam openzetten is hier simpelweg niet genoeg. Condens kan lelijke vochtplekken achterlaten en zorgt ook voor schimmels. Kijk voor een goed ventilatiesysteem op ventilatieshop.com.

Meer inspiratie voor badkamers?

Op zoek naar meer badkamer ideeën? Lees dan ook de blog over de badkamertrends van 2018 en 7 originele badkamer ideeën.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten