Woontrend: Industrieel interieur

Nederland kent verschillende woontrends, maar een van de populairste woontrends van dit moment is een industrieel interieur. Met ruwe, grote, authentieke accessoires en meubelen kun je je woonkamer een stoere look geven. Met wat leuke gekleurde accessoires zoals kaarsen en kussens kleed je het geheel aan. Zo heeft je huis een stoere, maar toch zachtaardige uitstraling.

Betonlook pasta tegen de muren

Beton is een van de meeste gebruikte materialen in de industrie, dus mag het zeker niet ontbreken in een huis met industriële look. Betonlook pasta is een handig materiaal om ervoor te zorgen dat een muur een betonnen look krijgt. Je brengt dit aan met een spaan. Probeer het juist niet te netjes aan te brengen, dat maakt het het mooist. Hoe je het ook aanbrengt, het is al snel goed. Ideaal als je eigenlijk niet zo'n klusser bent. ;)

betonlook

Staal en roest

Ook staal en roest passen goed bij een industriële woonkamer. Met speciale verf met ijzer deeltjes en een speciale vloeistof krijgen je lampen of andere materialen een geroest uiterlijk. Dat zorgt zeker voor een stoere look in je kamer. Een ander bekend voorbeeld is een grote studiolamp. Zo een die rechtstreeks van een filmset lijkt te zijn gehaald.

industrieel interieur

Wooninspiratie opdoen

Ga lekker in woontijdschriften, op internet en in woonwinkels wooninspiratie opdoen. Met een paar kleine, goedkope, aanpassingen heb je zo een huiskamer met een industriële en stoere look! Maar let op: zorg dat je huiskamer niet te donker wordt. Kies voor witte of lichte meubelen. Dit ziet er strak en modern uit. Dit maakt je kamer een geheel en industrieel. Succes!

Meer interieur ideeën?

Ben je op zoek naar meer interieur ideeën voor jouw huis? Bekijk ook eens de artikelen: 10x inspirerende tuin ideeën en 11x de gaafste retro meubels.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten