10x inspirerende tuin ideeën

Ben je op zoek naar tuin ideeën? Er zijn talloze soorten tuinen. Een strakke tuin of toch juist weer een tuin vol bloemen en struiken. Ben jij een ster in tuinieren of laat je dat liever aan je voorbij gaan? Alles is mogelijk en je kunt jouw tuin helemaal naar eigen wensen indelen. Lees verder en ontdek 10 inspirerende tuin ideeën.

1. Chill plek

Jezelf even helemaal terugtrekken in jouw tuin. Iedere tuin heeft wel een chill plekje nodig om even helemaal te relaxen.

chill stoelen Chill stoel

2. Tuin ideeën: de loungeset

Laat jij je inspireren door veel tuin ideeën? Dan ben je waarschijnlijk de loungeset al wel eens tegengekomen! Deze zien we veel terug. Heerlijk om zomers met vrienden in te zitten!

Loungeset tuin

3. Japanse tuin

Hecht jij veel waarden aan tot rust komen en ben jij helemaal gek van vijvers en gekleurde bloemen? Dan is een Japanse tuin echt iets voor jou! Lees het artikel 5 ideeën voor een Japanse tuin voor meer tuin ideeën!

Japanse tuinen

4. Veel groen

Een grote tuin met veel groen. Heerlijk als je kleine kinderen of dieren hebt!

Groene tuin

5. De tuin in de winter

Veel mensen onderhouden hun tuin slechts in de zomer, omdat je er dan het meeste plezier van hebt. Het is daarentegen ook heel leuk om je tuin leuk aan te kleden als het kouder wordt. Zet lampionnen buiten met lampjes of kaarsen erin, dit ziet er superleuk uit als je jouw tuin inkijkt.

Kerstsfeer

6. Inspirerende tuin ideeën: een zwembad in de tuin

Inspirerende tuin ideeën: de tuin met een prachtig zwembad. Krijg jij ook al zin om een duik te nemen in dit zwembad? Iedereen droomt toch weg bij het idee dat je een eigen zwembad hebt in je tuin?

tuin ideeën

7. Veranda

Zowel in de zomer als in de winter heerlijk om in je tuin te hebben: een veranda. Zomers is het lekker om hieronder te zitten, genietend van het mooie weer. ‘s Winters is een veranda een echte sfeermaker in jouw tuin. Versier de veranda met mooie lampjes, zet een warmtelamp neer en neem heerlijk plaats onder een warm dekentje.

Wil jij een veranda bouwen? Kies dan voor Douglashout. Dit hout is momenteel een van de populairste naaldhoutsoorten van Nederland. Je kunt verschillende soorten Douglashout kopen, ontdek welke kleur bij jouw huis past.

veranda in de tuin Veranda overkapping

8. Flowers here, flowers everywhere!

Vrolijke tuin ideeën: zet bloemen neer in jouw tuin! Combineer allerlei kleuren bloemen en zet ze bij elkaar in een bak. Dit ziet er super vrolijk en gezellig uit, zowel in een kleine als grote tuin.

bloemen in de tuin

9. Soms heeft je tuin niet veel nodig..

Met dit uitzicht heeft een tuin niet veel nodig, behalve een tafel en een stoel waarop je heerlijk kunt genieten.

Mooi uitzicht

10. Tuin ideeën voor het balkon

Heb je geen tuin, maar ben je wel op zoek naar tuin ideeën voor een balkon? Lees het artikel Ideeën voor het inrichten van je balkon dan ook eens!

balkon tuin ideeen

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Bekijk ook eens onze artikelen: Inspirerende tuin ideeën voor de voortuin , Stadstuin inrichten: inspirerende tips en ideeën en Portugese tegels inspiratie: 5 toepassingen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten