De kunst van het inrichten van een thuiswerkplek
Studeerkamer inspiratie

De kunst van het inrichten van een thuiswerkplek

Sinds de coronapandemie werken er steeds meer mensen thuis. Dat is natuurlijk erg fijn, omdat je niet hoeft te reizen en zo direct na werk aan de slag kunt met het maken van je avondeten. Thuiswerken heeft ook zo zijn nadelen. Niet iedereen heeft namelijk ruimte voor een fijne plek waar je jezelf helemaal kunt terugtrekken en focussen op het werk wat je moet doen. Wij helpen je graag om jouw werkplek comfortabel en persoonlijk te maken. We geven je een aantal handige adviezen, zodat je snel aan de slag kunt met jouw thuiswerkplek. Lees gauw verder!

home office drie schermen

Comfort

Dit is het nummer één om mee te beginnen bij jouw eigen thuiswerkplek. Je wil namelijk geen rug- of nekklachten. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar een bureaustoel waarin je goed rechtop zit, die je rug en je armen goed ondersteund, maar ook verstelbaar is. Mocht je toch even anders willen zitten. Daarnaast is het zeker een aanrader om een zit-sta bureau aan te schaffen.  Met behulp van dit type bureau kun je eenvoudig van werkpositie variëren door eenvoudig af te wisselen tussen zitten en staan. Door te investeren in een goed bureau en de juiste stoel creëer je een comfortabele en gezonde werkomgeving die je productiviteit zal verbeteren. Tip: kijk ook eens naar een ergonomische muis of toetsenbord.  

houten tafel home office

Verlichting

We weten het allemaal: in het donker werken en kijken naar je computerscherm is niet goed voor je ogen. Maar toch blijven veel mensen dit doen. Om minder last van je ogen te krijgen en om ze niet te beschadigen, is het belangrijk dat je voldoende daglicht in je werkruimte creëert. Natuurlijk ligt is natuurlijk het prettigst. Mocht dit niet lukken, dan is het zeker aan te raden om te investeren in een goede bureaulamp. Maar wat is een goede bureaulamp? Zorg ervoor dat je bureaulamp verstelbare helderheden heeft, zodat je het licht kunt aanpassen aan jouw wensen. Door gebruik te maken van de juiste verlichting en vooral voldoende verlichting, voorkom je vermoeide ogen én hoofdpijn. 

Opbergruimte 

We zeggen altijd: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Dit geldt natuurlijk ook voor je werkplek. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, zodat je bureau straks niet helemaal vol ligt met allerlei papieren en andere rommel. Doordat jouw thuiswerkplek goed is opgeruimd, zal uiteindelijk jouw productiviteit naar een hoger niveau worden getild omdat je niet snel wordt afgeleid door allerlei spullen op je bureau. 

thuis kantoor

Verzekering afsluiten 

Naast het creëren van een comfortabele en rustige werkplek is het belangrijk om je thuiswerkplek goed te beschermen voor eventuele schade. Een woonverzekering van InShared.nl kan de eventuele  schade aan je apparatuur en werkruimte dekken. Dit zorgt ervoor dat je, zelfs bij onverwachte incidenten zoals diefstal of brand, niet voor onverwachte kosten komt te staan. Het afsluiten van een woonverzekering is een slimme stap om je thuiswerkplek veilig en verzekerd te houden.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten