Geef je eetkamer een make-over met deze tips
Wooninspiratie Woonruimtes

Geef je eetkamer een make-over met deze tips

Het inrichten van de eetkamer is natuurlijk een enorm leuke klus.  Met deze upgrade kun je het hart van je huis transformeren. Dit is de ruimte waar je familie en vrienden over de vloer komen om te genieten van de lekkerste gerechten. En je geniet er van elkaars gezelschap. Het is daarom belangrijk dat de kamer functioneel en uitnodigend is. Begin met het bepalen van de stijl die je wilt bereiken. Of dat nu modern, klassiek, landelijk of een mix van verschillende stijlen is. In dit blog lees je een paar handige tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan.

ronde eettafel

Ga op zoek naar een goede eettafel

De eettafel is het middelpunt van de eetkamer. Niet zo gek dat het een van de belangrijkste meubelstukken is om te kiezen. Het is essentieel om een tafel te vinden die niet alleen past bij je stijl. Maar ook bij de ruimte en je behoeften. Overweeg hoeveel mensen je meestal aan tafel wilt hebben. En zorg ervoor dat de tafel mooi in balans is met de kamer. Voor kleinere ruimtes kunnen ronde of uitschuifbare tafels een slimme investering zijn. Grote rechthoekige tafels zijn ideaal voor ruimere eetkamers. Kies een materiaal dat past bij de rest van je interieur. Denk daarbij aan hout voor een traditionele uitstraling of glas en metaal voor een moderne look. 

Heb je al gekeken naar een bijpassende set eetkamerstoelen?

Eetkamerstoelen zijn net zo belangrijk als de eettafel. Ze moeten zowel comfortabel als stijlvol zijn. Let altijd goed op ergonomie en comfort van de eetkamerstoel, aangezien je hier vaak langere tijd op zult zitten. Stoelen met een goede rugleuning en voldoende bekleding kunnen een groot verschil maken in het comfortniveau. Daarnaast is het slim om stoelen te kiezen die goed passen bij de hoogte en stijl van je eettafel. Mix en match verschillende stijlen en kleuren voor een eclectische look. Of ga voor eenzelfde set voor een meer samenhangende uitstraling. Materialen zoals leer, stof, hout en metaal zijn bijzonder geschikt voor de stoelen.

ronde zwarte eettafel

De leukste accessoires, zoals vazen en een prachtig servies zijn de kers op de taart

Accessoires zijn de finishing touch die je eetkamer persoonlijkheid en karakter geven. Denk aan vazen, kandelaars, kunstwerken en planten. Een prachtig servies en glaswerk kunnen niet alleen functioneel zijn. Ze maken ook een stijlvol statement, bijvoorbeeld op een ronde eettafel. Kies servies dat past bij je interieurstijl en overweeg seizoensgebonden stukken om je tafelsetting regelmatig te vernieuwen. 


Meer tips, wooninspiratie en de laatste trends zien voor interior design? Neem een kijkje bij onze andere wooninspiratie blogs!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten