Upgrade je tuin met deze leuke projecten
Tuinideeën

Upgrade je tuin met deze leuke projecten

Je tuin is dé plek om tot rust te komen en te genieten van het buitenleven. Of je nu een grote tuin hebt of juist een knusse, er zijn altijd manieren om jouw buitenruimte een upgrade te geven. Hier zijn een paar frisse ideeën om je tuin op te knappen en een nieuwe uitstraling te geven!

witte tuinhuis

1. Geef je tuinhuisje een frisse kleur

Is je tuinhuisje toe aan een make-over? Een likje verf kan wonderen doen. Denk eens aan een warme terracottatint voor een heerlijke mediterrane sfeer! Of kies voor fris wit, zoals de sigma facade topcoat matt om je tuin modern te maken. Een nieuwe kleur geeft direct een frisse uitstraling aan je tuin en zorgt ervoor dat je tuinhuisje er weer helemaal als nieuw uitziet.

klimop

2. Voeg groen toe met klimop

Wil je een natuurlijke touch toevoegen? Klimop aan de zijkant van je schuur of een kale muur is een perfecte manier om wat groen in je tuin te brengen. Klimop groeit snel en heeft weinig onderhoud nodig. Bovendien zorgt het voor een mooie, volle uitstraling, zelfs in de winter. Een ideale manier om die saaie muur in een groene blikvanger te veranderen!

blauwe regen in tuin

3. Blauwe regen: een echte eyecatcher

Ben je op zoek naar een sierlijke en romantische plant voor in je tuin? Blauwe regen is dan een prachtige keuze. Als deze plant in bloei staat, verandert je tuin in een sprookjesachtig paradijs. De lange trossen paarse of blauwe bloemen zorgen voor een unieke sfeer en trekken de aandacht van iedere voorbijganger.

4. Creëer een gezellige vide of terras

Heb je een kleine tuin, maar wil je toch een fijne zitplek creëren? Een verhoogde vide met een compacte tuinset is een geweldige oplossing. Het geeft je tuin wat diepte en zorgt voor een gezellige plek om te ontspannen. Zelfs in een kleinere tuin kun je op deze manier slim gebruikmaken van de ruimte.

plunge pool in tuin

5. Verkoeling in een kleine tuin? Probeer een plunge pool!

Ook in een kleine tuin kun je een verkoelend plekje creëren. Een plunge pool is de perfecte oplossing voor wie geen ruimte heeft voor een groot zwembad, maar wel wil genieten van een frisse duik op warme dagen. Het neemt weinig ruimte in beslag en zorgt ervoor dat je zelfs in een compacte tuin kunt genieten van luxe en ontspanning. 


Op zoek naar meer inspiratie voor je tuin? Bekijk alle trends, ideeën en nieuwe blogs bij tuininspiratie!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten