Kersttafel dekken: 4x luxe inspiratie
Seizoenen Wooninspiratie Kerstdecoratie

Kersttafel dekken: 4x luxe inspiratie

Hoe ga jij de kersttafel dekken tijdens de feestdagen? Een sfeervolle kersttafel geeft een goede start aan een van de gezelligste avonden van het jaar: kerstavond. Je kunt de kersttafel basic houden door een wit kleed op tafel te leggen en mooie kaarsen op tafel te zetten. Het is ook leuk om de eettafel iets meer aan te kleden, met bijvoorbeeld mooie bloemetjes, dennenappels, kerstballen en kerstkransjes. Hiermee benadruk je het kerstgevoel op de avond. Veel mensen pakken flink uit met de kerst, zowel met koken als met cadeautjes, kleding en de aankleding van hun huis. Lees snel verder en doe luxe inspiratie voor het dekken van jouw kersttafel!

1. Landelijke kersttafel dekken

Kersttafel dekken tip: stem de decoraties af op de rest van jouw interieur. Heb je bijvoorbeeld een landelijk interieur? Ga dan voor een landelijke kersttafel! Houd de basis van je tafel wit en voeg hier beige/bruine/gouden decoraties aan toe. Denk bijvoorbeeld aan wat kersttakjes, kaarsen, en bruine glazen.

Een landelijke kersttafel is heel gezellig en rustig tegelijkertijd. De eenvoud maakt de tafel juist heel erg sfeervol. Daarnaast past de uitstraling van deze tafel perfect bij een landelijke inrichting.

landelijke kersttafel kerstdecoratie

2. Wit, zilver en grijs

Wil jij een luxe kersttafel dekken voor de feestdagen? Het woord feestdagen zegt eigenlijk al genoeg: het is feest! Dit mag je best een beetje laten terugkomen op tafel. Werk bijvoorbeeld met zilver of goud, hierdoor wordt de tafel al snel gezellig en feestelijk.

Wanneer je bijvoorbeeld kiest om de kleur zilver te laten terugkomen op tafel kun je dit mooi combineren met de kleuren wit en grijs. Deze drie kleuren matchen heel mooi met elkaar. De basis is rustig voor het wit en grijs, maar de zilveren elementen maken de tafel net wat krachtiger.

zilveren kersttafel zilveren kersttafel

3. Kersttafel dekken: versier de tafel!

Ben jij echt een kerstfreak? Decoreer jouw tafel dan zo feestelijk en gezellig als je maar wil! Leg bijvoorbeeld een rood tafelkleed neer, zet witte borden op tafel met goud bestek en verzamel allerlei kerstdecoraties bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan gouden vogeltjes, kerstkransjes, kerstballen en mini-kerstboompjes. Maak er een groot feest van! Succes gegarandeerd!

kersttafel dekken

4. Black & gold

Ga jij de kersttafel dekken voor de feestdagen? Overweeg dan ook zeker eens om de kleurencombinatie zwart en goud te gebruiken op tafel. Dit ziet er super sfeervol en chique uit. Perfect voor de kerst dus!

kersttafel dekken

Meer kerstdecoratie?

Ga jij een kersttafel dekken? Doe dan inspiratie op voor toffe kerstdecoratie! Neem eens een kijkje tussen de artikelen: Kerst ideeën voor in huis | voor de early birds, 3x sfeervolle kerstdecoraties met lichtjes, Feestelijke kerstdecoraties met een klein budget en Kerstdecoratie inspiratie: meer dan alleen de kerstboom!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten