Kerstdecoratie inspiratie: meer dan alleen de kerstboom!
Wonen Seizoenen Wooninspiratie Kerstdecoratie

Kerstdecoratie inspiratie: meer dan alleen de kerstboom!

Met een beetje hulp van Woonblog voor inspiratie voor kerstdecoratie haal je in een mum van tijd de kerst in huis! Geen plaats voor een kerstboom? Ook zonder kerstboom kun je je huis gezellig maken tijdens de feestdagen. Maar ook als je wel een kerstboom zet vind je hier een heleboel kerstdecoratie inspiratie voor het decoreren van je huis. Lees verder om de leukste ideeën te ontdekken voor kerstdecoratie en breng je huis in kerstige sferen!

Kerstdecoratie met een kerstkrans

Een krans is een simpele kerstdecoratie waarmee je het kerst gevoel naar binnen haalt. En wie zegt dat een krans alleen aan de voordeur kan? Ook in huis kun je prima een krans ophangen. Kransen komen er in allerlei verschillende soorten en maten. Ben je een beetje creatief? Dan maak je ‘m gewoon zelf!

Het is bijvoorbeeld heel simpel om zelf een krans van kerstballen te maken. Het enige wat je nodig hebt is kerstballen een piepschuim krans en een lijmpistool. Lijm de ballen zonder de kroontjes op het piepschuim en klaar is je krans! Lees hier onze DIY voor een kerstballen krans.

Je kan ook aan de slag met een groene kerstkrans met conifeer, hulst en takken van de kerstboom. Of gebruik dennenappels en takken met rode bessen. Genoeg ideeën om aan de slag te gaan met een mooie krans voor de kerst!

kerstversiering

Kerstdecoratie: kerstige kussens

Nog een leuke tip voor kerstdecoratie: met leuke kerstige kussens op de bank breng je gemakkelijk de kerstsfeer in huis. En het ziet er ook nog eens heel gezellig en knus uit. Koop er een zacht dekentje bij en geniet in sfeer van de leukste kerstfilms op de bank.

kerstdecoratie

Kerststukje op tafel

Wil je graag een kerststukje op tafel maar ben je niet zo’n fan van het traditionele groen? Wij hebben een aantal originele ideeën voor je die je gemakkelijk na maakt. Vul bijvoorbeeld een etagère met allerlei leuke kerst items zoals een rendier, dennenappels, kerstballen.

Heb je nog een mooi taartplateau staan? Dit kun je ook als kerstdecoratie inzetten! Leg er een krans op (van bijvoorbeeld takken met rode besjes) en zet in het midden een paar kaarsen. Simpel, maar erg decoratief!

Vul een stolp of lantaarn met een paar mini kerstboompjes, lampjes, een beetje nepsneeuw en een paar rendierfiguurtjes voor een schattig tafereeltje. Origineel, simpel te maken en super kerstig!

Spell it out: it’s christmas!

Schrijf het op, print het uit of zet het neer: de letters van het woord kerst! Bestel een paar leuke prints op Etsy en hang deze op tijdens de feestdagen. Heb je een krijtbord of krijtmuur? Schrijf daar dan een feestelijke tekst op!

Ook leuk: zet letters neer! Heb je ergens een plankje hangen of heb je een schouw? Zet hier de letters van het woord kerst, christmas, joy, merry, of noël neer.

kerstversiering

Nog meer inspiratie voor kerstdecoratie

Er zijn nog veel meer leuke kerstdecoraties te bedenken. Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook eens onze artikelen: 9x inspiratie voor de kerstboom versieren en Kerstboom versieren: deze tips moet je lezen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten