9x inspiratie voor de kerstboom versieren
Kerstdecoratie

9x inspiratie voor de kerstboom versieren

Het is alweer bijna tijd voor het kerstboom versieren dit jaar! Op zoek naar inspiratie voor een originele kerstoom? Goed nieuws! Vandaag delen we 9 verschillende stijlen voor de kerstboom met je. Voor iedere interieurstijl, van landelijk tot modern, zit er wel een mooie boom tussen. Van verschillende materialen en kleurenpaletten tot minimalistische en 'over the top' bomen. Lees verder voor een heleboel kerstdecoratie inspiratie!

1. De natuurlijke kerstboom

Als je van natuurlijke materialen in je interieur houdt dan is de natuurlijke kerstboom echt iets voor jou! Ga voor decoraties van natuurlijke materialen zoals hout en een slinger van jute. Of ga zelf aan de slag en maak een traditionele slinger van popcorn en cranberries!

Natuurlijke kerstboom

2. De bonte kerstboom

Geen zin om je aan een vast kleurenpalet te houden? Ga voor een bonte kerstboom! Een echte bonte boom heeft natuurlijk gekleurde lampjes. Ga met je kinderen aan de slag en knutsel samen leuke decoraties. Niks is te gek voor een bonte boom!

Bonte kerstboom inspiratie

3. Rood & Wit

Ga voor een traditionele kerstboom met rood en wit. Rood en wit zijn echte kerstkleuren die gelijk het kerstgevoel in huis brengen. De kerstman heeft niet voor niks een rood met wit pakkie aan ;).

Kerstboom inspiratie rood en wit

4. Goud & Zilver

Behoefte aan een beetje glamour? Ga dan voor een kerstboom met goud en zilver! Prachtige glanzende ballen zorgen voor een feestelijke en luxe uitstraling.

Kerstboom inspiratie goud en zilver

5. Blauwe kerstboom inspiratie

Kerstboom inspiratie nodig voor een blauwe boom? Als blauw de accentkleur in je woning is kan het heel leuk zijn om dit ook in je kerstboom te verwerken. Combineer blauw met zilver of goud of ga voor ton sur ton met een mix van verschillende tinten blauw.

Blauwe kerstboom inspiratie

6. Een paarse kerstboom

Als paars je lievelingskleur is dan ga je voor een paarse kerstboom! De kleur paars kan een hele chique uitstraling hebben en past perfect bij het mooie donkergroen van je kerstboom. Combineer je paarse ballen met wit en zilver voor een mooi contrast.

Paarse kerstboom inspiratie

7. Witte kerstboom versieren

Fans van een wit interieur versieren hun kerstboom natuurlijk ook helemaal in het wit. Wit is natuurlijk de kleur van de winter. Met een witte boom breng je je woning helemaal in winterse sferen.

Witte kerstboom inspiratie

8. Alles behalve ballen boom

Geen fan van kerstballen? Ga dan voor de 'alles behalve ballen boom'! Versier je boom met houten decoraties zoals sterren en hartjes, gebruik dennenappels en koop kleine knuffeltjes van rendieren. Gegarandeerd een super gezellige boom zonder de standaard kerstballen!

alles behalve kerstballen kerstboom inspiratie

9. Simpele kerstboom

Geen zin in allerlei poespas? Ga dan voor een simpele kerstboom. Hang er alleen een snoer met lichtjes in of bespuit 'm enkel met een beetje nepsneeuw.

simpele kerstboom inspiratie

Kerstboom versieren: op zoek naar meer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook eens de volgende artikelen: Kerstboom optuigen: maak de kerst compleet!, Kerstboom versieren: Help, ik heb katten!, Kerst ideeën voor in huis: tover jouw huis om tot een kerstparadijs! of 5 tips om de kerstboom te versieren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten