Kerst in huis: het is bijna zover!
Seizoenen Wooninspiratie Kerstdecoratie

Kerst in huis: het is bijna zover!

De leukste en mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken en daarom halen we de kerst in huis! Hoe dichter we bij 24 december komen hoe gezelliger het wordt. We zien steeds meer verlichting op straat, de radio draait steeds meer kerstmuziek en de mensen worden steeds een beetje vrolijker. Tijdens de feestdagen draait het om samen zijn met vrienden/familie en daarom is het ook leuk om jouw huis gezellig te versieren in de kerstsferen. Benieuwd hoe je jouw huis helemaal kerst-ready maakt? Lees dan snel verder!

kerst in huis

De kerstboom optuigen

De kerstsfeer in huis is pas echt compleet als de kerstboom staat! De kerstboom optuigen is vaak een gezellig moment. Zet wat kerstmuziek op begin met het versieren van de kerstboom. Begin altijd bovenaan met het versieren van de kerstboom. Doordat je van boven naar beneden werkt met de lampjes en de ballen, bewaar je het overzicht en stoot je eerder opgehangen decoraties niet uit de boom. Kies twee of drie kleuren in de boom en laat het daarbij voor een chique en evenwichtig geheel.

Kerstboom optuigen Kerstboom optuigen

Wees voorbereid voor tijdens de kerstdagen

Haal de kerst in huis voor een ultiem kerstgevoel maar bereid je ook goed voor, voor de kerstdagen. Haal op tijd de boodschappen in huis die je nodig hebt voor het kerstdiner. Zo hoef je niet op het laatste moment naar een overvolle supermarkt, waar de lekkerste producten op dat moment zijn uitverkocht. Dit scheelt je een hoop tijd en stress.

Daarnaast is het belangrijk dat we ons beseffen dat met de kerstdagen veel mensen van huis zijn. Het is dan ook van belang dat je jouw huis goed beveiligd achter laat. Laat op iedere etage een of meerdere lampen branden en doe de deuren en ramen dicht en op slot. Daarnaast kun je extra veiligheidssloten kopen, waardoor je het inbrekers nog moeilijker maakt! Deze veiligheidssloten zijn natuurlijk niet alleen goed voor tijdens de feestdagen, maar voor iedere dag in het jaar.

Kerst in huis: het kerstmenu en de tafel feestelijk dekken

Het kerstmenu is natuurlijk erg belangrijk tijdens de feestdagen, want het samenzijn met familie en het opsmikkelen van lekkere gerechten staan eigenlijk wel centraal tijdens deze dagen. Een typisch gerecht voor tijdens de kerstdagen is gevulde kalkoen. Dit staat feestelijk op tafel en het is ook heerlijk. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat er wordt gekozen voor Beef Wellington. Beef Wellington is een gerecht van runderbiefstuk, ganzenleverpastei en duxelles. Deze worden samen in bladerdeeg verpakt en in de oven gegaard.

kerst in huis kerst in huis

Kersts in huis: meer kerst ideeën

Ben je op zoek naar meer kerst ideeën voor in huis, voor de perfecte kerstsfeer in huis? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Kerstdecoratie voor buiten: voor jouw tuin of balkon!, Kerst inspiratie voor in huis 2020/2021 en Kersttafel dekken: 4x luxe inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten