Kerstdecoratie voor buiten: voor jouw tuin of balkon!
Wonen Wooninspiratie Woonideeën Kerstdecoratie

Kerstdecoratie voor buiten: voor jouw tuin of balkon!

We zijn allemaal al druk bezig om ons huis van binnen te versieren, maar vergeet niet de kerstdecoratie voor buiten! Kerstdecoratie in de tuin of op je balkon straalt veel gezelligheid uit. Veel mensen denken dat dit onnodig is, omdat je weinig buiten bent in de kou, maar vergeet niet dat je de versieringen van buiten ook vanuit binnen kunt zien! Kom je toch vaker in de tuin in de wintermaanden? Dan is het natuurlijk al helemaal gezellig. Je kunt je tuin dan bijvoorbeeld nog extra gemoedelijk maken door bijvoorbeeld een buitenhaard op gas neer te zetten. Deze is niet alleen heerlijk in de winter, maar ook tijdens de zomeravonden in de tuin! Maar laten we niet te veel naar de zomer kijken, want het is nu tijd voor kerst, en dus voor kerstdecoraties! Lees snel verder en doe kerst ideeën op voor toffe kerstdecoraties voor buiten.

sunwood

Kerstversiering voor buiten bij de (voor)deur

Kerstversieringen voor buiten zijn dus bijna net zo belangrijk als de kerstdecoratie in huis. Hoe leuk is het bijvoorbeeld als je aan komt lopen bij jouw huis of appartement, en er bij de voordeur al kerstversieringen te vinden zijn? Denk bijvoorbeeld aan een kerstkrans aan de deur, aan een kerstmat of aan een klein kerstboompje.

Achterin de tuin kun je dit natuurlijk precies zo doen. Een kleinere kerstboom in de tuin optuigen met lampjes ziet er vanuit binnen heel gezellig uit. Je kunt de kerstboom op de grond zetten, of je kunt een kerstboompje op tafel plaatsen.

kerstdecoratie voor buiten voordeur

Kerstfiguren als kerstdecoratie voor buiten

Iedereen kent ze wel: de kerstfiguren als kerstdecoratie voor buiten. Waar de kerstfiguren vroeger een beetje over-the-top waren, zijn ze nu leuk en steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan een verlichte vorm van een kerstman, rendier of sneeuwpop.

kerstdecoratie voor buiten voordeur

Het is ook leuk om zo’n verlicht kerstfiguur voor je raam te hangen. Je kunt dan ook kiezen voor een iets subtielere variant, zoals een ster.

kerstster

Een kerststuk voor buiten op tafel

Kerstdecoratie voor buiten hoeft helemaal niet erg aanwezig te zijn in de tuin of op je balkon. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi kerststuk maken en deze op tafel zetten buiten. Overdag zie je het kerststuk goed staan en als je er lampjes in doet valt deze ‘s avonds ook nog op! Zet het kerststuk op tafel neer, dit staat namelijk mooi.

Steeds meer mensen hebben buiten een vuurtafel, hier kun je het kerststuk natuurlijk ook op zetten. Een vuurtafel is een aanwinst voor je tuin, zowel in de winter als in de zomer. De gezelligheid en warmte (letterlijk) die van deze tafels afkomt maakt een avond compleet.

kerstdecoratie tuin

Meer kerst ideeën

Ben je op zoek naar meer kerst ideeën voor dit jaar? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 4x kerstdecoratie voor in huis en de tuin, Kerst inspiratie voor in huis 2020/2021 en Tips voor een kerstsfeer in huis | kerst decoratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten