5 tips om de kerstboom te versieren
Kerstdecoratie

5 tips om de kerstboom te versieren

Vandaag delen we een paar nuttige tips voor een kerstboom versieren met jou. Want hoe pak je dat nou eigenlijk handig aan? Met onze tips is je kerstboom in een mum van tijd versierd, zonder dat je in gevecht met de lampjes gefrustreerd op de bank beland. Na het lezen van deze blog versier jij je kerstboom als een pro en geniet je de hele kerst van een prachtig versierde kerstboom!

Tip 1: volgorde van de kerstboom versieren

De beste volgorde voor het versieren van de kerstboom is: eerst lampjes, dan slingers en daarna ballen en andere versieringen. Begin altijd met de lampjes, want het is bijna onmogelijk om deze nog mooi in de boom te verwerken als er al ballen in hangen. Gebruik bij voorkeur een snoer en geen net, dit werkt makkelijker en ziet er mooier uit. De verdeling van de lampjes is met een snoer beter. Na de lampjes hang je de slingers in de boom. Slingers zijn een handige manier om kale plekken in een natuurlijke boom te verdoezelen.

Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Veel mensen vragen zich af hoeveel lampjes ze nodig hebben voor de kerstboom. Dat ligt natuurlijk een beetje aan je persoonlijke voorkeuren, maar hier zijn wel richtlijnen voor. Een handige vuistregel voor kerstlampjes: per halve meter 100 lampjes.

  • Boom 0.5 meter → 50 - 100 lampjes

  • Boom 1 meter → 150 - 200 lampjes

  • Boom 1,5 meter → 250 - 300 lampjes

  • Boom 2 meter → 350 - 400 lampjes

Tip! Duw sommige lampjes wat dieper in de boom in om wat meer diepte te creëeren.

Hoeveel kerstballen in de kerstboom?

Nadat je de lampjes hebt ingeslagen bij je favoriete tuincentrum/woonwinkel is het tijd om de kerstballen uit te zoeken. Ook hiervoor geldt dat ieder zijn persoonlijke voorkeuren heeft. De een houdt nou eenmaal meer van een goed gevulde boom dan de ander. Een handige vuistregel voor hoeveel kerstballen je nodig hebt:

  • Boom 0.5 meter → 15 - 20 kerstballen

  • Boom 1 meter → 20 - 35 kerstballen

  • Boom 1,5 meter → 40 - 55 kerstballen

  • Boom 2 meter → 55 - 80 kerstballen

Tip 2: begin bovenaan met het versieren van de kerstboom

Begin altijd bovenaan wanneer je de kerstboom gaat versieren. Door van boven naar beneden te werken, met de lampjes en daarna de ballen, bewaar je het overzicht en stoot je eerder opgehangen decoraties niet uit de boom. Wanneer je slingers gebruikt begin dan bovenaan en wikkel de slinger van boven naar beneden om jouw boom heen. Duw slingers altijd wat dieper tussen de takken zodat je nog voldoende plek hebt om ballen en andere decoraties op te hangen.

Tip 3: van groot naar klein

Grote ornamenten hang je onderin de boom en kleine ornamenten bovenin. Zo krijgt je boom een mooie en evenwichtige uitstraling. Groepeer de ornamenten wanneer je begint met versieren van groot naar klein. Begin met de kleine ornamenten boven in de boom en werk verder naar beneden. Daarnaast is het handig om te beginnen met de ornamenten waar je er veel van hebt, zodat je deze gelijkmatig over de boom kunt verdelen.

Tip 4: kleuren kerstboom versieren

Laat de kleuren van je kerstboom aansluiten bij de rest van je woning en houd rekening met je woonstijl wanneer je aan de slag gaat met een kerstboom versieren. Zo vormt de kerstboom een mooi geheel met de rest van je interieur.

Kies voor een kleurenpalet en houd je daar aan, om een rommelig effect te voorkomen (tenzij je van voor een bonte kerstboom gaat, dan kun je juist allerlei kleuren door elkaar gebruiken). Ga voor twee of drie kleuren en laat het daarbij voor een chique en evenwichtig geheel. Een klassieke kleurencombinatie is rood en wit. Liever een andere kleur dan rood? Ga dan voor gouden of zilveren ballen gecombineerd met jouw lievelingskleur. Je leest hier meer over verschillende stijlen en kleuren voor je kerstboom!

Tip 5: versier de onderkant

Om je kerstboom versiering helemaal af te maken is het belangrijk om ook de onderkant te versieren. Een echte kerstboom zet je in een mooie pot of mand. Heb je een neppert of gebruik je een speciale voet? Ga dan voor een mooi dekentje of een speciale mand (ring) om de voet te verbergen. Leg cadeautjes om de boom heen om deze wat extra sfeer te geven en er een gezellig geheel van te maken!

Meer inspiratie voor kerstdecoratie?

Op zoek naar meer inspiratie voor kerstdecoratie? Op Woonblog vind je artikelen boordevol ideeën voor de kerst! Bekijk bijvoorbeeld onderstaande artikelen eens!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten