Tafeldekken voor gezellige winteravonden
Kerstdecoratie Seizoenen

Tafeldekken voor gezellige winteravonden

De eettafel is het eerste wat je gasten zien als ze bij jou komen om lekker te gaan eten. Maar hoe ga jij de tafel dekken? Ga je voor traditionele sferen, of juist nieuwe moderne kleuren? En wil je veel leuke versieringen erbij, of juist alles minimaal houden? Er zijn zoveel mogelijkheden. Wij hebben de leukste opties op rijtje gezet zodat jij straks heerlijk tafelt:

Kies een kleurenthema 

Kies warme en uitnodigende kleuren die passen bij het winterseizoen. Ga je voor traditioneel rood, groen en goud? Of juist moderne neutrale kleuren met een paar goudtinten? Er zijn zoveel opties. De meest trending kleuren voor kerst 2023 zijn goud, petrol (blauw-groen kleur), brons en natuurlijke aardetinten.

Servies en glazen

Ga voor elegant servies en bestek. Kies voor een mix van traditioneel en modern om een unieke sfeer te creëren. Overweeg ook het gebruik van feestelijke glazen voor drankjes. Een opkomende trend is het gebruik van verschillende glazen. Niet uniform, maar wel een vibe!

Winterse tafelstukken

Versier de tafel met winterse centerpieces. Denk aan bloemstukken met seizoensbloemen, dennenappels, kaarsen of zelfs kleine dennenboompjes. Deze elementen zorgen voor een gezellige en feestelijke uitstraling.

Spelen met texturen

Kies voor stoffen die warmte uitstralen, zoals dikke tafelkleden, tafellopers en servetten. Voeg eventueel texturen toe, zoals gevlochten touw, voor een extra winterse touch.

Dineren bij kaarslicht

Creëer een intieme sfeer met kaarslicht. Plaats kaarsen in mooie kandelaars of waxinehouders op de tafel. Dit voegt niet alleen warmte toe, maar zorgt ook voor een romantische setting.

Persoonlijke touch

Voeg een persoonlijk tintje toe aan de tafel. Maak leuke naamkaartjes voor elke gast. Handig om te weten waar iedereen gaat zitten. Met een klein cadeautje voor je gasten maak je het nog specialer! Dit hoeven geen dure cadeaus te zijn. Een klein chocolaatje of klein bloemstuk is al genoeg om iedereen speciaal te laten voelen. 

Gepersonaliseerde menukaart

Als je uitgebreid gaat eten, maak een eigen menukaart! Het geeft een echt restaurant-ervaring voor jouw gasten. Naast dat het luxe uitstraalt, is het ook gelijk een leuke ijsbreker.

Praktische tip

Zorg voor voldoende ruimte tussen de tafeldecoraties en de gasten. Het eten en drinken moet er ook nog bij!

Op zoek naar meer inspiratie voor de feestdagen? Op Woonblog kunnen we niet genoeg krijgen van deze gezellige tijd. Kijk hier voor meer inspiratie voor kerstdecoratie!

Fijne feestdagen! 

- Team Woonblog

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten