Kerst ideeën voor in huis: tover jouw huis om tot een kerstparadijs!
Wonen Wooninspiratie Woonideeën Kerstdecoratie

Kerst ideeën voor in huis: tover jouw huis om tot een kerstparadijs!

Op zoek naar de leukste kerst ideeën voor in huis? Het is weer bijna zo ver. We denken allemaal weer na over hoe ons huis eruit gaat zien tijdens de feestdagen en langzaamaan worden de straten weer verlicht. Het wordt weer tijd dat we allemaal aan de slag gaan met het versieren van ons huis voor de leukste tijd van het jaar. Wij geven je graag de leukste kerst ideeën voor in huis!

Begin bij het begin!

Het eerste wat je ziet zodra je thuis komt: de voordeur. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar het is weer helemaal in: de kerstkrans! We kennen hem allemaal. De ronde, groene krans aan de voordeur die versierd is met besjes, kerstballetjes of lampjes.

De ronde kerstkrans is het bekendst. Maar denk eens verder dan dit. Kies voor een kerstkrans in de vorm van een kerstboom of ster. Versier de krans zoals je wilt, het is tenslotte kerst!

Zodra je de voordeur opent, kom je in de hal. Zet bijvoorbeeld een klein houten bankje neer en leg hier een warm kleed overheen. Decoreer het bankje met een vaas en doe hier mooie kersttakken in. Als je helemaal een ultieme kerstsfeer wil: leg hier dan ook lampjes overheen!

kerst ideeën voor in huis kerst ideeën voor in huis

De kerstboom: onmisbaar tijdens de feestdagen

De kerstboom staat als symbool voor kerst in huis. Het optuigen van de kerstboom is een gezellige activiteit voor jong en oud. Versier dit jaar de kerstboom in de stijl van jouw huis. Creëer één geheel! Dit zorgt voor veel rust, maar toch voor gezelligheid in huis. Dat kan iedereen wel gebruiken tijdens de drukke dagen, toch?

Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur? Versier jouw kerstboom met verschillende versiersels. Maak gebruik van metalen kerstversiering, zoals ijzeren ballen. Combineer dit met houten figuurtjes, of natuurlijk met dennenappels. Dit past helemaal bij jouw interieur!

kerst ideeën voor in huis

Kerst ideeën voor in huis: verzamel kaarsen!

Een van de leukste kerst ideeën voor in huis voor de winter van 2018: een grote schaal met kaarsen. Kaarsen staan symbool voor licht en verbinding, en dat is precies waar het kerstfeest om draait.

Verzamel verschillende soorten kaarsen. Hoog of laag, bruin of wit. Het maakt niets uit. Plaats tussen de kaarsen een of twee geurkaarsen met een kruidige geur. Dit geeft een ultiem kerstgevoel! Zet alle kaarsen samen neer op een plateau en zet deze op de eetkamertafel of in de woonkamer. Hoe gezellig is het om hier ‘s avonds omheen te zitten?

kerst ideeën voor in huis

Maak van jouw keuken een feestelijke keuken!

Onmisbare kerst ideeën voor in huis: decoratie in de keuken! Het versieren van de keuken wordt vaak vergeten, maar is wel erg belangrijk. Familie en vrienden staan veelal centraal tijdens deze dagen en samen eten is dan ook erg belangrijk. De bekende kerstgerechten zoals kalkoen, beef Wellington en kerstham vergen veel tijd in de keuken. Om feestelijk te koken is het belangrijk dat je in een feestelijke omgeving bent. Versier dus de keuken! Hang bijvoorbeeld een typische kerstslinger op in de keuken met “Merry Christmas” of zet een mini kerstboompje neer.

kerstdecoratie keuken

Meer kerst ideeën voor in huis?

Op zoek naar meer kerst ideeën voor bijvoorbeeld kerstdecoratie? Bekijk ook eens onze artikelen: 12 keer inspiratie voor kerstverlichting voor buiten en 9x inspiratie voor de kerstboom versieren

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten