Kerst DIY: Kerstballen krans
Kerstdecoratie

Kerst DIY: Kerstballen krans

Zin om een middagje creatief te zijn? Stroop je mouwen op en ga aan de slag met het maken van je eigen kerstdecoraties. Nodig je vriendinnen, zussen of de buurvrouw uit en organiseer een gezellige knutselmiddag. Wij vertellen je vandaag precies hoe je zelf een kerstkrans van kerstballen maakt!

Wat heb je nodig?

Je hebt de volgende dingen nodig om een kerstkrans van kerstballen te maken:

  • Piepschuim krans

  • Lijmpistool (met voldoende lijm)

  • ± 50 kerstballen in verschillende formaten

  • Een mooi breed lint om de krans op te hangen

Een piepschuim krans, een lijmpistool en een lint kun je vinden in de betere hobbywinkel. Kijk voor de kerstballen bij het tuincentrum of breng een bezoekje aan de Action. Houd bij het uitkiezen van de ballen rekening met de kleuren van je interieur en de ballen in je kerstboom. Ga voor een klassieke combinatie van rood, groen en goud of kies voor trendy kleuren zoals de combinatie koper en blauw.

Wat moet je doen?

Stap 1: Haal de kroontjes van de kerstballen en begin met het bekleden van de buitenkant van de krans. Start met een ring van kerstballen met dezelfde maat langs de buitenkant van de krans. Lijm ze een voor een aan de krans vast met het bovenste stukje zoveel mogelijk naar de achterkant gericht.

Stap 2: Vervolg met een ring van kerstballen in dezelfde maat aan de binnenkant van de krans. Het is niet erg als het niet perfect past, dit kun je later nog wegwerken. Nu kun je kerstballen in verschillende maten gaan gebruiken.

Stap 3: Lijm zo veel mogelijk kerstballen aan de krans en aan elkaar totdat je geen wit meer ziet. Probeer de bovenkantjes zoveel mogelijk uit het zicht te houden voor het mooiste eindresultaat. Kleine witte plekjes kun je het beste opvullen met de allerkleinste kerstballetjes, de je normaal gesproken voor een miniatuur kerstboom gebruikt.

Stap 4: Is er geen wit meer te zien? Knoop een mooi lint om je krans heen en geef de krans een ereplekje in je woonkamer of aan de voordeur.

Op zoek naar meer kerstdecoratie?

Ben je op zoek naar meer kerstdecoratie? Bekijk ook eens de volgende artikelen: Kerstboom optuigen: maak de kerst compleet!, Kerstboom versieren: Help, ik heb katten!, Kerst ideeën voor in huis: tover jouw huis om tot een kerstparadijs!, 9x inspiratie voor de kerstboom versieren of 5 tips om de kerstboom te versieren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten