Kerstboom optuigen: maak de kerst compleet!
Wonen Wooninspiratie Woonideeën Kerstdecoratie

Kerstboom optuigen: maak de kerst compleet!

Het is ieder jaar weer een uitdaging: de kerstboom optuigen. Ben jij er ook nog niet uit hoe je dit jaar de kerstboom gaat versieren? Ieder jaar zetten we de boom opnieuw, maar toch willen we de versiering niet ieder jaar precies hetzelfde. En als de boom eenmaal staat, kan het feest echt beginnen. Een kerstboom maakt de kerst compleet!

3x basistips voordat we kerstboom optuigen

Voordat je aan de slag gaat met de kerstboom optuigen, is het belangrijk dat je helemaal in je element komt. Zet wat kerstmuziek op. Maak er een feestje van! De kerstboom optuigen is namelijk een gezellige activiteit! Decoreer de kerstboom van boven naar beneden. Zo voorkom je dat je de eerder opgehangen decoratie eraf stoot. Daarnaast bewaar je zo veel beter het overzicht over de boom, dan wanneer je onderaan begint.

De gouden tip voor de kerstboom optuigen: check vooraf of de lampjes het doen! Het is altijd een uitdaging om de lampjes mooi en strak in de boom te krijgen. Wanneer ze dan eindelijk goed zitten, kom je erachter dat ze het niet doen. Dan kun je weer hélemaal opnieuw beginnen. Kijk dus allereerst of de lampjes het nog doen, voordat je ze in de boom hangt!

kerstboom optuigen

Personalisatie!

We zien het overal: personalisatie. Hoe leuk is het als de kerstboom in huis jullie gezin typeert? Hang kerst letters in de boom, met de letters van jullie gezin. Of kies voor woorden in de boom die centraal staan bij jullie in huis. Tijdens de kerstdagen is het ook leuk om voor iedereen in je gezin een gepersonaliseerde brief te schrijven. Kerst is de tijd in het jaar waarin familie en vriendin centraal staan. Hang deze brieven in de boom en laat iedereen zijn brief eruit plukken!

Ga jij er helemaal voor? Hang fotolijstjes in de boom! Hiermee stel je het gezin centraal tijdens de kerstdagen. Daarnaast is het ook leuk voor de mensen die bij jullie op visite zijn, die hebben iets leuks om naar te kijken!

persoonlijke kerstversiering

Pas je kerstboom aan!

Maak een plan doordat je aan de slag gaat met de kerstboom optuigen. Het is belangrijk dat de boom er mooi uitziet, je moet er namelijk best lang tegenaan kijken! Gemiddeld staat een kerstboom 6 weken in de woonkamer. Zorg ervoor dat de boom past binnen jouw interieur. Heb jij een stoer of industrieel interieur? Kies dan voor een boom met bruin- en metaaltinten. Decoreer de boom met de kleuren van jouw woning, zoals groen en donkerblauw. Zo wordt jouw woonkamer een geheel!

Doe dit hetzelfde met bijvoorbeeld een landelijk interieur. Kies voor houten elementen voor in de boom, dat is een perfecte match! Bedenk dus eerst goed welke kleuren je in de boom wilt hebben voordat je de kerstboom gaat optuigen!

kerstboom optuigen

Vintage maar toch origineel!

We kennen het allemaal, maar we zien het eigenlijk nooit meer: de witte kerstboom. Vroeger werden veel takken van kerstbomen aan de bovenkant wit gespoten, zodat de boom een “sneeuw look” kreeg. Tegenwoordig is de witte kerstboom weer helemaal in! Combineer de witte boom met grijstinten en hang houten versiersels op, dit past super leuk bij elkaar. Overigens staat een witte kerstboom heel mooi in een Scandinavisch interieur!

Veel plezier met het optuigen van de kerstboom en hele fijne kerstdagen gewenst!

kerstboom optuigen

Wil je niet dat jouw mooie kerstboom gestolen wordt?

Tijdens de feestdagen zijn veel mensen van huis om gezellig de feestdagen te vieren met familie en vrienden. Tijdens deze dagen wordt er dan ook, helaas, veel ingebroken. Maak het de inbrekers niet te makkelijk en doe wat kan. Laat allereerst wat lampen aan staan in huis en zet zelfs wat kerstmuziek op. Daarnaast is een extra slot op de deur in sommige gevallen ook niet overbodig. Kies bijvoorbeeld voor goede cilindersloten.

Meer woonideeën voor de koude dagen?

Op zoek naar meer woonideeën? Kijk eens tussen onze artikelen over kerstdecoratie! Lees bijvoorbeeld het artikel over 12 keer inspiratie voor kerstverlichting voor buiten. Of doe inspiratie op voor feestelijke kerstdecoraties met een klein budget!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten